Taksim Meydanı’na çıkan bütün yollar kapalı!

Taksim Meydanı’na çıkan bütün yollar kapalı!
31 Mayıs 2014 18:44

Gezi Parkı’na girişlerine izin verilmeyenler merdivenlerde oturup kitap okuma eylemine başladı. Ancak polis buna izin vermedi. Kalabalık bir anda arttı, polis vatandaşları uzaklaştırdı. Meydana çıkan tüm yollar polis tarafından tutulmuş durumda… Taksim meydanına bakan bir binadan ‘Korkmayın’ yazılı pankart açan 2 kişi gözaltına alındı, polis İstiklal Caddesi girişinde toplananları üzerine yürüyerek uzaklaştırdı.

 

Taksim Gezi Parkı’nın yanındaki yola oturan bir grup, kitap okumaya başladı. Yüzlerini parka dönen grubun yanına bir süre sonra polis geldi. Polis, grubun uzaklaşmasını istedi. Polisin uyarısı üzerine grup üyeleri kalkarak yolun karşısına geçti.

 

Eylem yapanlardan 19 yaşındaki Berkan Kılıç, ”Gezi Parkı’na kitap okumak için geldik. Polisler içeri almayınca merdivenlere oturduk. Oradan da kovdular. Biz de yolda kitap okuyoruz” dedi.

 

‘KİTAP OKUYORUZ KİMSEYE ZARARIMIZ YOK”

Kitap okuyanlardan adını vermek istemeyen bir kişi Gezi’yi anmak için Taksim’e geldiklerini belirterek, “Merdivenlerde kitap okuyorduk ancak polis bizi kovdu. Biz de bu şekilde bir protesto geliştirdik. Kitap okuyoruz, kimseye bir zararımız yok” diye konuştu.

 

Kitap okuma eylemine katılan başka bir kişi ise “Gezi’nin yıldönümü nedeniyle gelmiştik ama park kapalı. Merdivenlerde oturuyorduk ve polis bizi kaldırdı. Bizde buraya oturduk. Burada devam ediyoruz anmaya. Oradan kalkmamızı rica ettiler, ’yasak olmamasına rağmen kalkın, yasak değil ama kalkın’ gibi söylemlerde bulunarak…” dedi.

 

Yolda oturan grubu kaldırmak isteyen polis, “Arkadaşlar lütfen bize yardımcı olun, şu anda hep birlikte trafiği kapatıyoruz burada” demesi üzerine grup trafiğin kapalı olduğunu belirtti.

 

“YAPTIĞINIZ KANUNSUZDUR”

Bu sırada avukat olduğunu söyleyen kişi “Yaptığınız kanunsuzdur. Kanunsuz emri uyguluyorsunuz” diyerek polislere tepki gösterdi.

 

Kolkola giren polis, kitap okuyan grubu İstiklal Caddesi girişine kadar uzaklaştırdı.

 

MEYDANA GİRİŞLER KAPATILDI

Gezi Parkı olaylarının yıldönümü nedeniyle Taksim’de polis önlemleri artırıldı. Polis, meydandaki vatandaşları uzaklaştırdı. Çevik kuvvet tarafından meydana girişler kapatıldı.

 

TAKSİM’DE PANKART GÖZALTISI

Taksim Meydanı’na bakan bir binanın 5. katından “Korkmayın” yazıyı pankart sarkıtan 2 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan 2 kişi, polis merkezine götürülürken asılan pankart da indirildi.

 

24616505

İSTİKLAL TOPLANANLARI POLİS UZAKLAŞTIRDI

İstiklal Caddesi’nde CHP binası önünde toplanan grubu polis uzaklaştırdı. Saat 16.15 sıralarında İstiklal Caddesi’nde toplanan bir grup göstericiye polis “dağılın” uyarısı yaptı. Polis uyarıya uymayan grubu, üzerine yürüyerek uzaklaştırdı. Grup, Galatasaray Meydanı’na doğru uzaklaştı. Bu arada gruptaki 2 kişi gözaltına alındı.

 

Bu arada sloganlar eşliğinde Tarlabaşı’ndan Taksim Meydanı’na çıkmaya çalışan bir grup, polis ekipleri tarafından uyarıldı. Uyarıları dikkate almayan gruptan 16 kişi gözaltına alındı.

 

BİSİKLETLİLER MEYDANDA

Taksim Meydanı’ndan üzerinde Berkin Elvan resmi taşıyan 6 bisikletli geçti

24614626

GEZİ TİŞÖRTLERİ

Taksim’de 900 tane yaptırılan Gezi tişörtleri de ücretsiz dağıtıldı.

24615086

Eyüp SERBEST – Fırat ALKAÇ – Sefa ÖZKAYA / HÜRRİYET