Taksim altgeçiti hizmete açıldı

Taksim altgeçiti hizmete açıldı
13 Eylül 2013 11:59

Taksim Yayalaştırma Porjesi kapsamında yapılan alt geçit hizmete açıldı. Geçidi ilk kullanan motosikletli sürücü Mehmet Hakan oldu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Muzaffer Hacımustafaoğlu ve Abdurahman Uçak altgeçidin komuta kontrol merkezini denetledi.

 

 

Taksim Yayalaştırma Projesi kapsamında trafiği yerin altına alan geçit saat 09.05’te hizmete açıldı. Tarlabaşı yönünden Harbiye’ye doğru tünellerden geçen ilk kişi olmaktan çok mutlu olduğunu söyleyen turizmci Mehmet Hakan, “Taksim Altgeçit’inden ilk geçen biz olacağız inşallah. Biz motosiklet sürücüleri diğer sürücüler kadar trafik sıkışıklığından sıkıntı çekmiyoruz. Ancak Taksim’den geçiş artık rahat olacaktır” dedi.

 

Taksim yayalaştırma projesinin hizmete konulması ile Taksim metrosu ve otobüs durakları da altgeçitte birleşmiş oldu. Metro bağlantısından yürüyen Sara Şimon, “İlk defa geçiyorum. Bayağı emek verdiler. Ama biz de uzun süre bunun kahrını çektik. İnşallah herkes kolaylıkla faydalanır. Yayalar için bir kolaylık sağlandı ama üst kısımda çok fazla beton bir görüntü var. Onunla ilgili bir düzenleme olacaktır. Sabırsızlıkla onu bekliyoruz” dedi.

 

Altgeçide Tarlabaşı Bulvarı’ndan giriş yapan araçlar Şişli yönüne Cumhuriyet Caddesi’ne, ya da Beşiktaş yönüne Mete Caddesi kavşağına geçiş yapabiliyorlar. Cumhuriyet Caddesi’nden tünele giriş yapanlar Eminönü yönünde Tarlabaşı Bulvarı’na çıkıyorlar.

 

Taksim Yayalaştırma altgeçiti ayrıca 75 ayrı kamera ile 24 saat izleniyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Muzaffer Hacımustafaoğlu ve Abdurahman Uçak, altgecidin komuta kontrol merkezini de ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

 

Taksim yayalaştırma çalışmaları kapsamında, Tarlabaşı Bulvarı – Cumhuriyet Caddesi araç trafiği yer altına alınarak bu bölge yayalaştırıldı. Oteller Bölgesi ile İstiklal Caddesi’ne erişim kesintisiz olarak sağlandı. Altyapı Hizmetleri Müdürlüğü’nün yaptığı çalışmalarla birbirinden bağımsız olan anıt çevresi, metro giriş çıkışı ve Gezi Parkı proje kapsamında birleştirilerek toplamda 98.000 m2’lik yayalaştırılmış alan halkın hizmetine alındı.

 

Altgeçit, Tarlabaşı – Harbiye yönünde 450 mt’si kapalı toplam 750 mt, Harbiye-Tarlabaşı yönünde 300 mt’si kapalı toplam 450 mt. Gidiş-geliş 2 şerit olan altgeçitte ayrıca 100 mt boyunda 2 şerit otobüs cebi bulunuluyor. Yaklaşık 4500 m2 otobüs durak alanı bulunan altgeçitten meydan ve metroya yaya erişimi merdiven haricinde, yürüyen merdiven ve engelli erişimine de uygun asansör ile sağlanıyor.