T.C’siz tabela tepkiye neden oldu

T.C’siz tabela tepkiye neden oldu
13 Eylül 2013 19:47

Uşak’ta, tadilatın ardından Ziraat Bankası’nın merkez şubesinin yenilenen tabelasından T.C. ibaresinin çıkartılması tepkiye neden oldu. CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz ile CHP İl Başkanı Bülent Horasan, konuyla ilgili basın açıklaması yaptı.

CHP Uşak İl Teşkilatı binasında düzenlenen basın toplantısına, CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, CHP İl Başkanı Bülent Horasan ve partililer katıldı. Ziraat Bankası’nın tadilattan geçirilen merkez şubesinin yenilenen tabelasında ‘T.C.’ ibaresinin bulunmamasına tepki gösteren İl Başkanı Horasan, “AKP iktidarı oldukça her gün basın açıklaması yapmak gerekir, her gün olaylar çıkıyor. Türkiye Cumhuriyeti yazısı artık resmi devlet kurumlarından çıkarılmaya başlandı. Uşak’ta da Ziraat Bankası tabelasından T.C ibaresi silinmiştir. Artık buranın Mozambik midir? Afrika Cumhuriyeti midir nedir belli değildir. T.C ibaresini özellikle kaldırıyorlar. AKP iktidarı olimpiyatlarda da sınıfta kalmıştır. Yurt içinde de yurt dışında da ne yaptığını bilmeyen bir yönetim anlayışı var” dedi.

AĞIR SUÇLAMA

CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz ise, AKP’nin Türkiye Cumhuriyeti’ni ortadan kaldırmakla suçladı. Yılmaz, “AKP, T.C. ibaresini ve Türkiye Cumhuriyeti’ni ortadan kaldırılmasına azmettiğini gösterdi. Son dönemlerde valilik tabelalarından T.C. ibaresini kaldırdılar. Sağlık Bakanlığı tabelalarından yine T.C. ibaresi kaldırılması söz konusuydu. Büyük tepkilerin ardından yeniden koymak durumunda kaldılar. Bunu neden yapıyorlar buradan sormak istiyorum, burası Türkiye Cumhuriyeti değil mi? Anayasamızda ifade edildiği gibi Türkiye Cumhuriyeti niteliklerini kaybeden bir ülke midir? Ne yazık ki karşı devrimci AKP iktidarı, Türkiye Cumhuriyeti’ni yıkmaya ant içmiş AKP iktidarı, T.C. ibaresini her yerden silmeye çalışıyor. Bunun anlamı sadece sözcük olarak silmek değil Türkiye Cumhuriyeti’ni yıkmayı ve ortadan kaldırmayı hedefliyorlar bunun için uğraşıyorlar” diye konuştu.

BANKA ŞUBESİNE T.C.’Lİ ÇELENK

Basın toplantısının ardından üzerinde T.C. ibaresi yer alan çelenkle sözkonsu şubenin önüne giden partililer, çelengi banka önüne bıraktı. CHP Miletvekili Dilek Akagün Yılmaz, Uşaklılara seslenip, tepki amacıyla boykot yapmaya çağırdı.