Suriye mermisi yine sınırı aştı: 1 yaralı

Suriye mermisi yine sınırı aştı: 1 yaralı
27 Ağustos 2013 14:09

Suriye’nin Haseki kentine bağlı Rasulayn İlçesi’nde, El Nusra cephesi ile PKK’nın bu ülkedeki kolu olan PYD güçleri arasında çatışma çıktı.

 

PYD kontrolündeki Rasulayn’da süren çatışmalar sırasında ateşlenen çeşitli silahlara ait mermiler, sınırı aşarak Şanlıurfa’nın Ceylanpınar İlçesi’nde bir kişinin yaralanmasına neden oldu.

 

Suriye’nin Rasulayn İlçesi’nde, 16 Temmuzda başlayan ve aralıklarla devam eden çatışmalar, sabah saatlerinde yeniden şiddetlendi. Sık sık silah ve patlama seslerinin duyulduğu Rasulayn’dan ateşlenen ve sınırı aşan mermiler nedeniyle İstasyon Caddesi’nde yürüyen 36 yaşındaki Süleyman Doğantekin karnından yaraladı. Doğantekin, çağrılan ambulansla Ceylanpınar Devlet Hastanesi’ne götürülerek, tedaviye alındı. Acil serviste yapılan ilk müdahalesi sonrası karın bölgesine isabet eden mermi nedeniyle hayati tehlikesi bulunan Süleyman Doğantekin, Şanlıurfa’ya sevk edildi.

 

ÖĞRETMENEVİ’NE UÇAK SAVAR MERMİSİ İSABET ETTİ

 

Öte yandan çatışmalar sırasında ateşlenen bir uçaksavara ait mermi ise sınır hattındaki Öğretmenevi’nin duvarına isabet etti. Paniğe neden olan mermi, binada hasara yol açtı. Yine sınırı aşan bazı mermiler ilçedeki ev ve işyerlerine isabet ederek hasara neden oldu. Aralıklarla silah ve patlama seslerinin duyulduğu Rasulayn’daki çatışmalar nedeniyle güvenlik güçleri sınır hattında önlemlerini arttırdı.