Sünnet eğlencesine orman yangını arası

Sünnet eğlencesine orman yangını arası
20 Ağustos 2013 00:12

Balıkesir’in Erdek İlçesi’ne bağlı Paşalimanı Adası’nda, sünnet eğlencesi sırasında, yüksek gerilim tellerinin birbirine sürtünmesi sonucu orman yangını çıktı.

 

Elektrikler kesilince yangın olduğunu anlayan davetliler,  eğlenceye ara verip yangını taşıma su ile söndürdü. Daha sonra geri dönen davetliler, bu kez kamera ve salonda bulunan aydınlatıcıların ışığında yarım kalan eğlencelerine, devam etti.

Erdek’e bağlı Paşalimanı Adası Balıklı Köyü’nde oturan Yeşim ve Mustafa Kıratlıoğlu çifti, 10 yaşındaki çocukları Adem Alp için köydeki salonda sünnet eğlencesi düzenledi. Gündüz, Adem Alp’in üzerinde fotoğrafı bulunan pastanın ailesi tarafından kesilip davetlilere dağıtılması, yemeklerin yenmesi, ikramların yapılmasıyla başlayan ve gece de devam eden eğlence sırasında, bir anda elektrikler kesildi. Davetliler bir süre sonra, yüksek gerilim hattının geçtiği tellerdeki sürtünme nedeniyle, köylerine 200 metre mesafede orman yangını başladığını duyunca, salondan çıkıp yangına taşıma su ve hotrum ile müdahale etti. Yaklaşık iki saat süren çalışmanın ardından yangın büyümeden kontrol altına alınarak söndürüldü. Davetliler daha sonra salona dönerek bu kez kameranın ışığı ve aydınlatıcılarla müzikçalar eşliğinde oynayıp eğlendi.

Düğün sahibi Mustafa Kıratlıoğlu, “Orman yangınını duyunca hep birlikte koştuk. Alevleri söndürdükten sonra da yarım kalan eğlencemizi kendi imkanlarımızla sürdürdük” dedi.