Süleyman Soylu: Yaralı bir kişi var ve o da itiş kakıştan

Süleyman Soylu: Yaralı bir kişi var ve o da itiş kakıştan
8 Mayıs 2023 10:09

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Erzurum’da taşlı saldırıya uğramasına ilişkin Ülke TV’de açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, saldırganlara göstermesi gereken tepkiyi İmamoğlu’na gösterdi. Süleyman Soylu Erzurum’dan gelen görüntülere rağmen sadece bir kişinin yaralandığını onun da itiş kakıştan olduğunu söyledi.
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı ve cumhurbaşkanı yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu’nun Erzurum mitinginde provokasyon yaşandı. Mitingi sabote etmek için alana gelen bir grup, taş atarak konuşmayı böldü.

İmamoğlu mitingi erken bitirerek seçim otobüsüyle alandan ayrıldı. Provokasyona uzun süre seyirci kalan polis, seçim otobüsünü takip etmeyi sürdürenlere TOMA ile müdahale etti. Saldırıda çocuklar da dahil çok sayıda kişi yaralandı, seçim otobüsünde hasar oluştu.

 

 

CANLI YAYINDA İMAMOĞLU’NU HEDEF ALDI
Soylu, söz konusu paylaşımından birkaç saat sonra Ülke TV’de Haftanın Raporu Programı’nda, Murat Yılmaz, Mehmet Acet ve Oğuzhan Bilgin’in gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Soylu yayın sırasında İmamoğlu’na yönelik “Türkiye’ye gelmiş en büyük sahtekârlardan bir tanesidir” ifadesini kullandı.

 

 

SOYLU’YA GÖRE SUÇLU, SALDIRIYA UĞRAYAN İMAMOĞLU!
“Yapmasının bir tek sebebi var, bu arkadaşın bir gündem hastalığı var. Kendi içlerinde bir rekabeti var. Bay Kemal, Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu birbirlerinden nefret ediyorlar” iddiasında bulunan Soylu, şöyle konuştu:

“Kendi içlerinde kendi tabanlarına en iyi oynama tiyatrosundalar. Sivas’ta seçim kurulunun başka bir yeri gösterebilecekken getirip burada bu miting yapmasının sebebi bu kavgayı kanatmak. Ekrem İmamoğlu, Türkiye’ye gelmiş en büyük sahtekârlardan bir tanesidir. Hem sahtekâr hem yalancıdır. Erzurum için verdikleri belgede esnaf ziyareti ifadesi kullanılmış, miting değil. Bu belgeye bir cevap versinler. Biz sana koruma vermişiz, etrafta tedbir almış bin tane polis var. Seçim kurulu izin vermemesine rağmen, yarın öbür gün ‘Beni engellemeye çalıştılar’ diyecekler. İstanbul’da hiçbir hizmeti olmadı. Esnaf ziyareti yapmak için de başvuru yapmana gerek yok zaten.”

 

 

Yaşanan saldırıda sadece bir kişinin yaralandığını öne süren Bakan Soylu sözlerine şöyle devam etti:

 
“19-20 kişi hastaneye başvuruyor. Bir kişinin başına büyük ihtimalle itmeden kaynaklı 2 dikiş atılıyor. Onun dışındakilerin hepsi diyor ki ‘Şuramda bir ağrı var’ yani hiçbir lezyon, belirti yok. Bir tiyatro ile karşı karşıyayız. Türkiye’nin her yerinde sabah akşam miting yapıyorlar, hangi problemle karşı karşıya kalmışlar? YSK bunun hakkında suç duyurusunda bulunacak.

Kişinin kendisini rahatsız zaten. Büyük beklentileri vardı, cumhurbaşkanı adayı olacaktı; dumura uğradı. Orası açık, her şey spontane gelişiyor. Kendisi açık olmasını istiyor zaten. O şehirde herkesin milliyetçilik damarı en üst noktadadır. Şehit cenazelerine on binler geliyor. Bu şehirlerde provakatörlük yaparsanız Allah korusun, arkadaşlar bence çok güzel bir şekilde yönetmişler. Bir kişiye dikiş atıldı, başka bir yaralı yok.”