Suç ortakları birbirlerini ihbar etti sonra düello denemesi yaptılar!

Suç ortakları birbirlerini ihbar etti sonra düello denemesi yaptılar!
12 Aralık 2019 16:24

Tüm dünyada suç örgütleri tarafından uygulanan bir kural olarak bilinir ki, suç işleyen ortaklardan birine kazanılacak paradan az pay verildiği zaman, o suç ortağı öç almak için diğer ortaklarını emniyet veya jandarma güçlerine ihbar eder. Örneğin suç örgütü uyuşturucu trafiğini idare ediyorsa, yolda önü kesilen tır veya kamyonun içindeki uyuşturucular emniyet veya jandarma güçleri bunları elleri ile koymuş gibi yakalar ve adalete teslim eder.

 

 

 

Dr. İbrahim ÖZDOĞAN H&H YORUM

 

 

 

Sözü geçenlerde Tayyip Erdoğan’ın parti kurma yolundaki eski suç ortakları Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan için ‘’Bankaları, Halkbank’ı’’ dolandırdılar sözüne getirmek istiyorum.

 

 

Davutoğlu hızla ve daha sertçe mukabelede bulunmuş ve bu hususta TBMM’de bir komisyon kurulmasını teklif etmiştir.

 

 

 

Erdoğan askeri deyimle Davutoğlu’nun kendisini aldığı ‘’çemberi’’ bir ‘’yarma hareketi’’ ile dağıtmak istemiş ama ‘’yoğun ateş’’ altında başarılı olamamıştır.

 

 

 

Tayyip Erdoğan’ın mücadele yönteminin ani ve güçlü taarruzlarla siyasi hasımlarını korkutup mefluç ettiğini çok iyi biliyoruz.

 

 

 

Eğer saldırdığı siyasi muarızı korkak ve çekingense onu ezip yok edinceye kadar taarruzunu sürdürür ve siyaseten canlı bırakmaz ki bu Makyavel’in prensipleri arasındadır.

 

 

 

Ama kendisini iyi tanıyan biri olarak Tayyip Erdoğan siyasi taarruzda bulunacağı kişi yürekli ve meydan okuyan birisi ise büyük korku içerisinde çok temkinli davranır.

 

 

 

Bu bağlamda korkak ve çekingen bir kişiliğe sahip Abdullah Gül’ü aynı yöntemle sindirdiğini bariz bir örnek olarak verebiliriz.

 

 

 

Yine Tayyip Erdoğan’ın korkaklığına vereceğimiz en iyi örnek Ordu valisi bağlamında ‘’Validen özür dilemezse o makamda oturamaz’’ ifadesine karşın Ekrem İmamoğlu ‘’Beni bu makamdan indirecek daha anasının karnından doğmadı’’ diyerek karşılık vermiş ve onu tıss oturtmuştur yerine.

 

 

 

Şimdi aynı cevvallığı Ahmet Davutoğlu göstermiş ve kendisine pabucun pahalı olduğunu gösterircesine dilini içeri çektirmiştir.

 

 

 

Ahmet Davutoğlu Erdoğan’ın eski iktidar suç ortağı ama bu cesur çıkışı demokratikleşme ve diktatörlerin aslında çok korkak olduklarını milletimize göstermesi açısından çok yararlı olmuştur.

 

 

 

Tayyip Erdoğan artık iktidar olma ve cumhurbaşkanı seçilme şansını büyük ölçüde kaybetmiştir.

 

 

 

Cumhurbaşkanlığı ve iktidardan düştükten sonra işlediği çok büyük yasal ve anayasal cürümler ile taraftarlarının yolsuzluk hikayeleri ile kesinlikle yargı önüne çıkacaktır.

 

 

 

O bunu görecek vizyondan çok uzakta bulunmaktadır.

 

 

 

İlahi adalet olarak kendisini eski suç ortakları çökertecektir.

 

 

 

Ancak bunu kestirebilen Tayyip Erdoğan ilerleyen zamanlarda, bilhassa Ahmet Davutoğlu ile Ali Babacan partilerini kurduktan sonra ‘’siyasi düello’’ yapmaya mecbur kalacaktır.

 

 

 

Türk Dil Kurumu sözlüğü düello sözcüğünü ‘’1-İki kişi arasında tanıklar önünde yapılan silahlı vuruşma, 2-İki kişi arasında tanıklar önünde yapılan sözlü atışma, 3-İki siyasi, ekonomik güç arasındaki çatışma’’ tümceleriyle üç farklı şekilde tanımlar.

 

 

 

Tabii ki, bizim burada kastettiğimiz ‘’düello’’ sözcüğünü yukarıda bahsettiğimiz ikinci ve üçüncü anlamları ilgilendiriyor, birinci anlamı ile hiçbir ilgisi bulunmamaktadır.

 

 

 

Yani ‘’siyasi düello!’’

 

 

 

Ama şu bir hakikattir ki ‘’siyasi düello’’da ‘’silahlı düello’’ gibidir.

 

 

 

Tek bir ifade ile anlatırsak, nasıl ki ‘’silahlı düello’’da bir saniye önce bile olsa tetiği ilk çeken kazanırsa ‘’siyasi düello’’da da karşı tarafın suçlarını hiç yüksünmeden ilk önce söyleyen kazanacaktır düelloyu.

 

 

 

Pirus zaferi bile olsa Tayyip Erdoğan Davutoğlu ve Babacan’a korkunç siyasi savaşlar açacaktır.

 

 

 

‘’Pirus zaferi’’ Türkçe’ye bir deyim olarak girmiştir.

 

 

 

Hikayesine gelince M.Ö. 280’li yıllarda bugünkü kuzey Yunanistan bölgesindeki şehir devletlerinden ‘’Epir’’ kralı Pirus zamanın güçlü ordusı Roma ordusuna savaş açmış, askerlerini yok etme pahasına bu savaşı kazanmıştır ama savaş bittiğinde çevresinde 20-30 askerin kaldığını görmüştü.

 

 

 

Pirus savaşı kazanmıştı ama her şeyi ile mahvolmuştu.

 

 

Zaferle sonuçlanan bir savaş ama hem Roma’nın hem de Pirus’un yok oluşunu sağlamıştı.

 

 

İşte Tayyip Erdoğan’ın ‘’Pirus zaferi’’ kazanma uğruna mahvolmayı göze alacağı kanaatindeyim.

 

 

Peki böyle bir mücadeleden ne çıkar?

 

 

 

Daha önce bu köşede yazdığım siyasi makalelerde Tayyip Erdoğan ile birlikte çalışmış siyasilerin bundan sonraki aşamalarda Türkiye yönetiminde bulunmaması gerektiğini yazmış ve ondan bulaşan virüs ve bakterilerin yayılacağını anlatmıştım.

 

 

Bundan sonra yönetim tamamen Tayyip Erdoğan ve suç ortakları hempalarına karşı durmuş Cumhuriyet arslanlarının eline geçmelidir.

 

 

Tayyip Erdoğan, Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan arasında yapılacak siyasi düellolar onların tüm suçlarını milletin gözü önüne serecek ve böylece yeni temiz yönetimlere zemin hazırlayacaktır.

 

 

Yukarıda açıkladığım gibi Tayyip Erdoğan’ın Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan’a karşı kazanacağı mahvedici ‘’Pirus zaferi’’ Türkiye yönetimini tertemiz edecektir.

 

 

 

 

 

 

 


Yazarın Son Yazıları:
Türk ordusunu taammüden mahvetti
Tayyip Erdoğan’a karşı tüm muhalefet partileri ortak demokratik milli mücadele başlatmalıdır
Fetö teröristlerine af isteyen ya gafil ya hain ya da kaset korkusu olan şerefsizlerdir!