Su Bulma Yöntemleri Nelerdir?

Su Bulma Yöntemleri Nelerdir?
12 Mayıs 2022 22:17

Yer altındaki suların her türlü araştırılması, tespit edilmesi, çıkartılması ve kullanılması belli yasalar çerçevesinde mümkündür ve farklı yöntemlerle yapılır.

 

Firmamız arazi ve arsalarınız için yer altındaki su arama,bulma ve suyu çıkarma çalışmalarını profesyonel olarak yapıyor. Su arama ve keşif çalışmaları temel olarak yeraltı katmanlarının özdirenci incelenerek ele alınmaktadır.

Daha sonra toprak katmanlarında oluşturan birimlerin su tutma özellikleri belirlenir.

Alt toprağın jeolojik özellikleri dikkate alınarak gereksiz sondajlardan kaçınılmalıdır. Böylece gereksiz masraflardan ve çabalardan da kurtulma olacaktır.

%100 Doğru Sonuçlu NMR ve GPR Metot Cihazlarla Arazinizde Su Araması (Su Etüdü) Yapılması İçin Şimdi Bizimle İletişime Geçin:

Hakim Jeoloji Jeofizik ve Sondaj Tic. Ltd. Şti.

TELEFON: 0532 359 0982

 

Su Hangi Yöntemlerle Bulunur?

Yerin onlarca ve hatta yüzlerce derinliklerindeki suyun tespit edilerek kullanılır hale getirilmesi büyük çabalar ve uzun çalışmalar sonrasında yapılır. Yapılacak olan çalışmaların etkili ve verimli olması için profesyonel bir ekip tarafından yapılmalıdır.

Firmamız profesyonel ekibi tarafından son model teknolojik cihazları kullanarak yerin yüzlerce metre derinliklerinde su bulma çalışması yaparak ve suyu tespit ederek sizler için yer yüzüne çıkartıyor.

Söz konusu cihazlarla tespit edilen su çeşitli sondaj işlemleri ile hizmetinize veriliyor. Uygun sondaj noktası ve sondaj derinliği sondaj öncesi yapılacak yöntemler ve çalışmalar ile belirlenir.

Yatırım tahminleri ve çıkartılacak su miktarları hesaplanır. Bu işlemlerden sonra sahada yeraltı suyu olup olmadığı, su derinliği, su tutan tabakanın uzaklığı, su tuzluluk oranı ve işletme kolaylığı anlaşılabilir.

Yer Altından Su Çıkarma Yöntemleri

Yer altından arazide su arama ve bulunan suyun çıkartılması için kullanılacak yöntemler toprağın yapısına göre de değişir. Sert kayalarda kullanılan teknik ile yumuşak zeminlerde kullanılan teknik farklıdır.

Sondaj, yumuşak zeminlerde çamur sirkülasyonu ile sert yapılarda ise hava sirkülasyonu ile gerçekleşir. Çamurlu sondaj işlemi; Kesilmiş kaya parçacıklarının bir matkapla yüzeyden uzaklaştırılması işlemidir. Bu işlem kuyunun sondaj sırasında çökmesini engeller.

Ne yazık ki oldukça güvenilir olan bu yöntemin ilerleme oranı düşüktür. Sondajda önemli olan en iyi hizmeti ve en yüksek kaliteyi almaktır.

Birim fiyat ve düşük maliyet daha sonra dikkate alınması gereken şeylerdir. Düşük maliyetli bir işletmenin kaliteli ve uzun vadeli sonuçlar elde etmesi zordur.

Çünkü büyük çaplarda sondaj yapmak, kaliteli borular kullanmak ve tecrübeli bir ekiple çalışmak aynı oranda maliyeti arttırmaktadır.

Arazilerinizde ve arsalarınızda su bulmak için https://jeofizikmuhendisi.net/ sitesinden hizmet alabilirsiniz.