Stiliniz için seçtiğiniz desenler iç dünyanızda kopan fırtınaların habercisi olabilir…

Stiliniz için seçtiğiniz desenler iç dünyanızda kopan fırtınaların habercisi olabilir…
18 Mart 2015 11:19

Son zamanlarda yaptığım blog paylaşımlarında veya boş zamanlarımda kağıda sıkçana yuvarlak şekiller çizdiğimi fark ettim. Veee tabi ki hemen araştırmaya başladım. Çünkü yaptığımız herşeyin bir anlamı var :)

 

Dolly KARLIYOL TOSUN H&H YORUM

 

Peki şekillerin psikolojik anlamlarını ve bunları giysilerimize nasıl yansıttığımızı merak edenleriniz var mı?

 

Psikologlar, kişilerin ruh dünyalarına ayna tutmak amacıyla bu küçük şekillerden yararlanıyorlar, peki biz niye yararlanmayalım… Psikologlar, kişilerin farkında olmadan çizdikleri şekiller üzerinde test yaparken kişinin iç dünyasında kopan fırtınalar hakkında da bilgi sahibi olabiliyorlar. Kuşkusuz şekillere verilen anlamların birer matematik formülü gibi kesin olduğunu söyleyemem ama mutlaka bir yararı olacağına eminim!

 

Hem son zamanlarda rastgele yaptığınız şekillere hem de aldığınız giysilere/aksesuarlara bakın derim… Mesajları göreceksiniz :)

 

YILDIZ: Son zamanlarda yıldız şekli moda dünyasında da inanılmaz popüler oldu…

 

Altı köşeli yıldız çizen kişilerin insan doğasının erkek ve dişi yanları arasında bir denge kurabildikleri anlaşılır. Yıldız çizen kişiler; meraklı, öğrenmeye açık, konuları derinlemesine inceleyen kişilermiş.

 

 

1

 

KALP: Aşırı derecede duygusal kişiler, akıllarına estikçe kalp çizerler. Aşkta sadakat onlar için çok önemlidir. Her daim hislerinin sesini dinleyerek hareket ederler.

 

2

 

ÇİÇEK: Bir başka zamansız trend olan çiçekler :)

 

Daha çok kadınların çiçek resmi çizdiklerini söylenebilir. Hayatlarının en romantik dönemini yaşayanlar çiçek çizmeye meraklı oluyorlar. Bu kişiler duyarlı ve dost canlısı olurlar.

 

3

 

KUŞ: Uçan bir kuş çizen kişilerin hayal güçleri çok kuvvetlidir. Her zaman büyük hayaller peşinde koşmaya bayılırlar. Ayrıca seyahat etmeyi, macera yaşamayı da severler.

 

4

 

KARE: Ciddiyeti, kararlılığı simgeler. Pratik amaçlara yönelen ve özü sözü doğru kişiler kare çizerler. Hayatlarını güvence içinde sürdürmeye çalışırlar.

 

 

5
KÜP: İşte size pratik, gerçekçi biri. Güven altında olmaya büyük önem verir, mesleğinde ve ilişkilerinde sağlam temeller kurabilmek için canla başla çalışır. Küp çizen kişilerin hayal güçleri kuvvetlidir aynı zamanda prensip sahibi olurlar.

 

 

6

 

DAİRE: Daire şekli sonsuzluğu, bütünlüğü, birliği ve korumayı simgeler. Kalbi sevgi dolu olan esprili kişiler, daire çizmekten hoşlanırlar. Genelde kendilerini ikinci planda tutarlar.

 

 

7

 

PARALEL ÇİZGİLER: Soğukkanlı ve acil durumlarda hemen harekete geçmeyi başaran kişilerdir. Ne istediklerini çok iyi bilirler. Eğer çizgiler diagonal çizilmişse, o kişinin lider olma eğiliminde olduğu söylenebilir.

 

 

8

 

ÜÇGEN: Öğrenmeye susamış, araştırıcı, tehlikelere atılmayı göze alan ve güçlü bir iradeye sahip biri sürekli üçgen çizer. Bu kişi zor karar verir ama hiç kimse onu kararından döndüremez.

 

 

9

Yukarıdaki bilgiler hürriyet sitesinden alıntıdır. Fotoğraf ve çizimler Pinterest’ten alınmış olup derlemesi bana aittir…

Ruhunuzun da şık olduğu günler dilerim…

Dolly Karlıyol Tosun

 

www.lapetitedolly.com

@LAPETİTEDOLLY

 

 

 


Yazarın Son Yazıları:
DEPRESYON! Varlığımız yaşama programlıdır, ölüme değil…
Homeopati ile derinden şifa ‘Şeker toplarından, hücrelere mesaj var!’
Bana sıkça sorulan sorular!