Sri Lanka’da protestocular hükümet binasını bastı; Devlet Başkanı kaçtı!

Sri Lanka’da protestocular hükümet binasını bastı; Devlet Başkanı kaçtı!
9 Temmuz 2022 13:08

Derin bir ekonomik krizin yaşandığı Sri Lanka’da Devlet Başkanı Gotabaya Rajapaksa kızgın göstericilerin çevrelediği hükümet binasını terk etti. Protestocuların binayı bastığı bildirildi.

 

 

Fotoğraf: AFP

 

 

AFP haber ajansına konuşan bir Savunma Bakanlığı yetkilisi Devlet Başkanı Rajapaksa’nın hükümet binasını terk ettiği ve nerde olduğunun bilinmediğini aktardı.

Aynı yetkili, “Devlet Başkanı şu an güvenli bir yerde, bir askeri birlik tarafından korunuyor. Kendisi hala bu ülkenin Devlet Başkanı” dedi.

Sri Lanka İçişleri Bakanlığı, olaylar sonrası güvenlik kabinesini acil toplantıya çağırdı.

Sri Lanka Devlet Başkanı Gotabaya Rajapaksa’nın, cumartesi günü binlerce öfkeli protestocu tarafından basılmadan dakikalar önce Colombo’daki resmi konutundan kaçtığı bildirildi.

En son perşembe günü Sri Lanka Merkez Bankası (CBSL) rekor seviyeye ulaşan yurt içi enflasyonla mücadele etmek ve temel talep artışını kontrol altına almak amacıyla faiz oranlarını bir puan artırdığını açıklamıştı.

Sri Lanka Devlet Başkanı Gotabaya Rajapaksa da geçen hafta ekonomik krizle mücadele eden ülkesine kredi desteği talep etmek için Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşmüştü.

Cumartesi günü ekonomik kriz nedeniyle Devlet Başkanı Gotabaya Rajapaksa ve hükümetinin istifasını isteyen protestoculara polis göz yaşartıcı gazla müdahale etti.