Soylu ve Erdoğan arasında gerilim iddiası: Kararları Soylu’yu rahatsız etti

Soylu ve Erdoğan arasında gerilim iddiası: Kararları Soylu’yu rahatsız etti
25 Mart 2023 10:42

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan ile İçişleri Bakanı Soylu’nun arasında gerilim yaşandığı iddia edildi. Kulislerde konuşulanlara göre, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın depremin ilk gününden itibaren bölgede ‘işleri devralması’ ve Erdoğan’ın bakanlar için aldığı milletvekilliği adaylığı kararları Soylu’yu kızdırdı. Soylu’nun alınan kararlara yönelik, “Ben herhangi bir bakan değilim, İçişleri Bakanıyım, benimle görüşmesi lazım” serzenişinde bulunduğu ifade ediliyor.

 

 

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve bakanlara yönelik milletvekilliği kararlarının İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu kızdırdığı, ikili arasında gerilim olduğu öne sürüldü.

İddiaya göre Soylu’nun bel rahatsızlığı nedeniyle bir süre çalışmalara ara verecek olması da rahatsızlığı değil, Erdoğan ile arasındaki gerilim.

Odatv’de yer alan habere göre, İçişleri Bakanlığı’na bağlı AFAD’ın başına Erdoğan’ın yardımcısı Fuat Oktay’ın oturması ve ‘işleri devralması’ Bakan Soylu’yu oldukça rahatsız etti. Soylu, yaşanan duruma ve pasifize edilmesine kızdı.

 

 

MİLLETVEKİLLİĞİ KARARI RAHATSIZ ETTİ

 

 

Gerilimin, krize dönmesi ise Erdoğan’ın milletvekili listeleri ile doruğa ulaştı.Erdoğan, listeleri yaparken Süleyman Soylu’dan herhangi bir görüş almadı. İddiaya göre Erdoğan’ın katıldığı canlı yayında bakanların milletvekili adayı olacağını söylemesi de rahatsızlık yarattı.

Soylu, Erdoğan’ın kararını canlı yayını izlerken öğrendi. Soylu, yaptığı serzenişte, “Ben herhangi bir bakan değilim, İçişleri Bakanıyım, benimle görüşmesi lazım” diyor. Erdoğan’ın aracılar yollayarak “Seni Samsun’a göndereceğiz, oradan da Karadeniz’i yönet” mesajına alınan Bakan Soylu, “Ben artık milletvekili olmak istemiyorum. Ya bakan olarak devam ederim ya da bırakırım” görüşünde.

Öte yandan haberde Soylu’nun belinde bir rahatsızlık olduğu doğrulanıyor ancak bu rahatsızlığın görev yapmasını engelleyecek düzeyde olup olmadığının bilinmediği belirtiliyor.