Soylu: Hukukun üstünlüğünden bahseden Batı, Türk yargısına talimat veremez, burası çadır devleti değil

Soylu: Hukukun üstünlüğünden bahseden Batı, Türk yargısına talimat veremez, burası çadır devleti değil
19 Ekim 2021 11:49

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ABD, Almanya, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İsveç, Kanada, Norveç ve Yeni Zelanda büyükelçilikleri 4 yıldır tutuklu yargılanan iş insanı Osman Kavala’nın derhal serbest bırakılmasını isteyen bir açıklama yayımlamalarına ilişkin olarak,”Hukukun üstünlüğünden bahseden batı Türk yargısına talimat veremez, burası çadır devleti değil. Herkes aklını başına alsın” açıklamasını yaptı.

 

 

Soylu, Muhtarlar Günü toplantısında konuştu. Soylu, “Dün akşam bir bildiri yayımlandı. 10 tane büyükelçilik bir araya gelmiş. Diyorlar ki ey Türk yargısı Kavala’yı serbest bırak, talimatımızın dışına da çıkma. Türk yargısı bitti demeden bitmez. Türkiye artık dışarıdan parmak salladığınız bir ülke değil. Hukukun üstünlüğünden bahseden batı Türk yargısına talimat veremez. Bunu kabul etmiyoruz. Burası çadır devleti değil. Herkes aklını başına alsın.” dedi.

 

 

Soylu şu ifadeleri kullandı:

 

“Kavala’ya aktivist denilmiş. Aklı başında hangi aktivist darbe planlar. Bu fotoğrafı herkes kiminle bilsin diye anlatıyorum.”