‘Sosyal hizmetler merkezlerindeki tüm personel, kapı kapı dolaşıp hükümet için oy toplamaya zorlanıyor’

‘Sosyal hizmetler merkezlerindeki tüm personel, kapı kapı dolaşıp hükümet için oy toplamaya zorlanıyor’
18 Ocak 2023 09:06

Cumhuriyet yazarı Barış Pehlivan, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Ankara İl Müdürlüğü’nün üç ayda 570 bin evin ziyaret edilmesinin istendiğine dikkati çektiği yazısında, “Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın Çankaya ilçesinde bunu yapabilecek kadar ‘Ulusal Hane Ziyaretleri’ projesi çalışanı var mı?” sorusunu gündeme getirdi.

 

 

Sosyal Hizmet Merkezleri’nde 9 Ocak’ta gerçekleştirilen toplantıda “Güncellenen hane ziyaretlerinin tamamlanabilmesi için gerekirse merkezlerdeki tüm meslek elemanlarının ziyaretler için alana çıkması sağlanacak” kararı alınmasına dikkati çeken Pehlivan, “Yanisi şu: Bakanlığın il ve ilçedeki merkezlerinde çalışan herkesin diğer işlerini bırakıp evleri ziyaret etmesi kararı alındı” dedi.

Pehlivan, evlere giden memurun elindeki zarfta Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bir çiftçi aile ile poz verdiği fotoğrafıyla birlikte “21 yıldır hizmet ve memleket aşkıyla çalışıyoruz” ifadelerinin yazdığını belirtti.

Pehlivan, “Nihayetinde öğrendim ki sosyal hizmetler merkezlerindeki tüm personel artık kendisini AKP çalışanı gibi hissediyor. Öyle ya, memur olsalar da seçime kadar kapı kapı dolaşıp hükümet için oy toplamaya zorlanıyorlar. Haliyle rahatsızlık had safhada ama ‘Görev bu’ deyip sineye çekiyorlar” diye yazdı.

Yazının tamamını okumak için tıklayın.