Soner Yalçın’a cevabımdır…

Soner Yalçın’a cevabımdır…
15 Aralık 2018 10:37

Sayın Soner YaIçın bugün doktorlar hakkında bir yazı yazmış… Aldık kabul ettik severiz kendisini… Yalnız bu yazıda yazdıklarının doğruluğu konusunda hak verdiğim çok nokta olsa da bunun tüm doktorları kapsamadığını söylemeliyim. Bizim eleştirdiğimiz kişiler meslektaşlarımız hakkında genelleme yapanlardır.

 

 

Dr. Semih DİKKATLİ H&H YORUM
Mesela yavuz dizdar kendi ve babası dışındaki tüm doktorları kirli göstermektedir. Konu borçlu kalmak, çok zengin olamamaksa, misal ben 25 yıllık doktorum ve hala bir sürü borcum var. Canan karatay intiharlar ve antidepresanlar arasında bilimsel olmayan bir ilişki kurunca itiraz etmeyecek miyiz? Ben bir psikiyatrist olarak ilaçlarını keserek intihar noktasına gelen hastalarımı görüp susacak mıyım?
Doktorlar arasında da ülke genelinde olduğu gibi, namuzsuz ve ahlaksızlar vardır elbet ama bunu tüm doktorlara yayanlara bir şey demeyecek miyiz? Hatalı bilgi paylaşıp halk sağlığını tehdit edenler karşısında susacak mıyız?
Şimdi ben -böyle olmadığını bildiğim halde- misal olarak; tüm gazeteciler için, “şerefsizdir, parayla röportaj yaparlar, yandaşdırlar, korkudan doğru bildiklerini yazamazlar, ülke gerçeklerinden çok para ve şöhretle ilgilenirler” diye bir cümle yazsam sayın Soner Yalçın ne hisseder?
Misal, ergenokon sürecinde onları savunmak yerine, hepsine darbeci deseydim, bu sözcü, odatv hep balyozcu -şimdi ise fetöcü- deseydim, bunlar hep sorosun çocukları deseydim sayın Soner Yalçın ne hissederdi?
Sayın Yalçın “ama ben zaten bütün doktorları kastetmedim” diye bir savunma yaparsa, ben de şunu deme hakkı taşımaz mıyım? “Siz bütün doktorlar demezken, aslında bunları bütün doktorlara söyleyenleri savunurken, siz de onlar dışındaki bütün doktorları kastetmiş olmuyor musunuz?”
Tartışmalarda sapla samanı karıştırma alışkanlığı baş gösterdi. Doğruları bilimsel temellere dayanarak söyleyenlerle, kendi narsistik çıkarları için genelleyerek söyleyenleri ayırt edemediğimiz sürece de bu çok olacak gibi…
Yavuz dizdar meslektaşlarının küçük bir kısmından yola çıkarak hemen hepsine karalama kampanyasına girişen bir hadsiz ve iftiracıdır. Canan karatay aldığı kamuoyu gazıyla her şeyi beslenmeye getiren, bilmediği konularda da yorum yaparak halk sağlığını tehdit eden bir okumuş cahildir.
Bu konu daha çok su kaldırır ama ben çok iyi biliyorum ki? Aynı Sayın Soner Yalçın gibi dimdik duran cesur gazetecilerin var olduğu gibi, bazı gazeteciler de namussuzdur. Tıpkı doktorlar da olduğu gibi. Ülke ahlaken çöktüğü şu süreçte olduğu gibi doktorlukta bundan payını almıştır ama gazetecilikte bu ahlaksızlıktan çok daha fazlasıyla payını almıştır. Hatta ülkenin bu yozlaşmasının asıl nedeni-bazı-gazetecilerdir. Şimdi herkes takkesini önüne koysun ve kendi camiasına baksın.
Nasıl bizim içimizde ahlaksızlar varsa, daha büyük ahlaksızlar bu meslekten olup olan biten her şeyi tüm meslektaşlarına mal edenlerdir ve onlara acımaktan başka bir şey gelmiyor elimden…

 

 

Dr. Semih DİKKATLİ Twitter

 

 

 


Yazarın Son Yazıları:
İçimdeki çocuğun bayramı
Herkes birine zorba…
Kara Kutu… Hadi yüzleşelim…