Son Teknoloji Dizüstü Bilgisayar Modelleri

Son Teknoloji Dizüstü Bilgisayar Modelleri
7 Temmuz 2021 15:17

Dizüstü bilgisayar modelleri genelde markasına göre ya da teknik özelliklerine göre birbirinden farklı olsa da dizüstü bilgisayarlarla kullanılan fare, soğutucu, bilgisayar çantası gibi ürünler genelde cihazın markası ve modeli ne olursa olsun tüm cihazlarla ortak olarak kullanılabilir. Bu ekipmanlarda genelde kendi içinde marka ve modeline göre ya da teknik ve kullanım özelliklerine bağlı olarak değişir. Bilgisayar çantaları bilgisayarın boyutuna göre büyük ya da küçük, askılı ya da elde taşınan farklı modellere sahip olur. Bilgisayar soğutucuları yoğun ve uzun süre çalıştıktan sonra ısınan bilgisayarı soğutmak için özel pervaneli fanları olan ürünler olur. Bu ürün elektriğe bağlanarak ya da usb bağlantı kablosu ile bilgisayara bağlanarak kullanılır.

 

 

Dizüstü Bilgisayar Ekipmanları Nasıl Seçilir?

 

Dizüstü bilgisayar ekipmanları genelde kullanım şekline, teknik özelliklerine ve bilgisayarla olan boyut ve marka uyumuna göre seçilir. Bilgisayar çantası satın alırken cihazın en ve boy genişliğine uygun olan çantalar satın alınır. Çantanın taşıma şekli de hangi çanta modelinin alınacağını belirler. Taşıma şekline bağlı olarak sırt çantası ve omuz çantalarından biri seçilebilir. Soğutucu modelleri arasında yapılacak seçim ise genelde soğutucunun teknik özelliklerine ve çalışma şekline bakılarak yapılır. Seçeceğiniz soğutucunun bilgisayarın boyutlarına uygun olması ve marka bilgisi hangi ürünü alacağınızı belirler. Ekipman alışverişi yaparken mümkün olduğu kadar cihazın marka ve modeline uygun olan ekipmanlar seçilir.

 

Dizüstü Bilgisayar Fiyatları

 

Dizüstü bilgisayar fiyatları genel olarak cihazın markasına, sahip olduğu teknik özelliklere ve ürünün ram, ekran ve benzeri özelliklerine, boyutlarına bakılarak belirlenir. Elektronik cihazların sahip olduğu teknik özellikler arttıkça ya da ekran ve gövde büyüklükleri arttıkça bu artışa paralel olacak şekilde ürün fiyatları da artar. Genel olarak bilgisayar ekipmanları içinde yer alan fare, çanta ve soğutucu gibi ürünlerin değeri ise ürünlerin markasına, kablolu ya da kablosuz olmasına, teknik özelliklerine bağlı olarak değişir. Bilindik markalara ait çanta ve fare çeşitlerinin değeri diğer markaların ürünlerine göre daha yüksek olabilir.