Son seçim anketine göre Ankara kararını verdi!

Son seçim anketine göre Ankara kararını verdi!
6 Şubat 2023 10:52

Son seçim anketi çalışmasını tamamlayan ORC Araştırma Ankara için kapanması çok zor gözüken fark açıkladı. Cumhur İttifakı ile Millet İttifakı arsındaki fark 15 puanın üzerine çıktı.

 

 

Seçimlere 100 günden daha az bir zaman kaldı. Araştırma şirketleri de Ocak ayının sonlarında doğru yaptıkları seçim çalışmalarının sonuçlarını şubat ayında açıklamaya başladılar.

ORC Araştırma 24-29 Ocak tarihleri arasında Başkent Ankara’da 2 bin 680 kişi ile yapılan seçim anketinin sonuçlarını duyurdu. ORC Araştırma’nın Ankara’da yaptıkları seçim anketinin sonuçlarına göre kapatılması imkansız bir fark ortaya çıktı. Araştırma şirketi görüştüğü kişilere “Bu Pazar seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz” sorusunu sordu. Çıkan sonuçlara göre AKP, MHP ve BBP’den oluşan Cumhur İttifakı’nın oy oranı 37,6 olarak hesaplanırken Saadet Partisi, CHP, İYİ Parti, Gelecek Partisi, DEVA Partisi ve Demokrat Parti’nin oluşturduğu Millet İttifakı yani 6’lı Masa’nın oy oranı yüzde 53,4 olarak kayıt altına alındı.

 

son-secim-anketine-gore-ankara-kararini-verdi-bu-fark-kapanmaz2

ANKARA’DAKİ FARK KAPANACAK GİBİ DEĞİL
Türkiye en kalabalık illerinden olan ve kozmopolit bir yapıya sahip olan Ankara’da Cumhur İttifakı ile Millet İttifakı arasındaki farkın yüzde 15,8 olarak ölçülmesi dikkatlerden kaçmadı. 14 Mayıs’ta yapılacağı bilinen seçimlere 3 ay gibi kısa bir zaman dilimi kalmışken ve Cumhur İttifakı’nın oy trendinde yeniden bir düşüş trendi başlamışken bu farkın kapanmasına imkansız gözüyle bakılıyor.