Son ayların yükselen trendi kafa sözlük nedir ? Radyo yayını nasıl gidiyor ?

Son ayların yükselen trendi kafa sözlük nedir ? Radyo yayını nasıl gidiyor ?
19 Şubat 2021 08:14

Bu makalemizde interaktif sözlükler arasında son aylarda inanılmaz bir trend yakalamış olan kafa sözlük’ten ve yakın zamanda yayına giren sözlük radyo dinleme uygulamasını yakından inceleyeceğiz.

 
Kafa Sözlük kısa zamanda yakaladığı ivme ile belirli çevrelerde oldukça dikkat çekti. Tamamen bağımsız ve hiçbir kurum ile herhangi bir bağı olmayan bu sözlüğün içerisinde bir reklam da yok.
Ticari bir menfaat ve kaygı içerisinde olmadıklarını, reklamsız bir model ile de bir topluluk oluşturmanın mümkün olduğunu ifade eden yöneticilere sahipler.
Yeter ki doğru ve temiz iş yapılsın mottosundalar.

 
Küfürsüz sözlük mottosu ile yola çıkmış bir oluşumdan olduklarını belirten kafa sözlük ekibi, aynı zamanda kutuplaşma ve kavga gürültüden uzak bir sözlük olma gayesindeler.

Resim1

7 Kasım 2020’de kurulan bu sözlüğün şu ana kadar 7.000 üzerinde aktif üyesi bulunuyor. Bunların yaklaşık 4.500 kadarı çaylak statüsünde olan profiller. (Çaylaklık = yazarlık öncesi eleme sistemi)
Şimdilerde de radyo uygulaması üzerinde duran bu platform, gerekli alt yapı ve teknik bütün işleri bitirip bu hafta itibariyle canlı radyo yayınlarına başladı. Kendi yazarlarının amatör bir ruh ile programlar yaptığı bu radyo yayınlarına interaktif olarak yazarlar da gerek tanımları ile gerek programlara konuk olarak katılım sağlıyorlar.
Canlı radyo dinle eylemini gerçekleştirmek için sitelerinde bulunan ilgili kategoriye tıklamak yeterli. yayın arkada çalarken, muazzam bir küfürsüz sözlük deneyimi yaşamanıza da olanak sağlıyor.

 

Yardım konusunda da oldukça duyarlı olması ile bilinen bu platformun android üzerinden ulaşabileceğiniz bir mobil uygulaması da bulunmakta.
Yazarlarının oldukça sahiplenmiş bir görüntü çizdiği bu platform, son yıllarda düşüşe geçmiş olan interaktif sözlük sektörünü epey canlandıracak gibi gözüküyor.
bir takım rivayetlere göre içerisinde birkaç ünlü simanın da yazarlık yaptığı söylenmekte.
cem adrian ile alakalı söylenti halen kulaktan kulağa devam ediyor.
bir sözlüğün kendisine ait radyo uygulaması olması, yazarları ile beraber programlar yapması ve dileyen herkesin programlara katılıp söz hakkı ile kendisini ifade edebilmesi oldukça takdire şayan gözüküyor.
Oldukça revaçta olan ve sosyal mecralarda olsun, haber sitelerinde olsun adından sıkça söz ettiren bu oluşumun bizler de ilerleyen zamanlarda yakın takipçisi olacağız.