AKP ile CHP arasındaki fark %9

AKP ile CHP arasındaki fark %9
27 Kasım 2012 09:55

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, ”Türkiye sıkıştı, bu sıkışıklığın üzerinden gelebilecek bir tek irade var, o da CHP’dir” dedi. Gürsel Tekin son yapılan kamuoyu yoklamasını da paylaştı.

CHP Buca ilçe örgütünce Belediye Düğün Salonu’nda düzenlenen partiye katılım törenine CHP Genel Başkan Yardımcıları Gürsel Tekin, Adnan Keskin, Genel Sekreter Bihlun Tamaylıgil ve bazı milletvekilleri katıldı.
 
Tekin, törende yaptığı konuşmada, Türkiye’nin son zamanlarda gerek içeride gerekse dışarda çok sıkışık bir dönem yaşadığını söyleyerek, ‘‘Türkiye sıkıştı, bu sıkışıklığın üzerinden gelebilecek bir tek irade var, o da CHP dir. Güç verirseniz, Türkiye’de uzun süredir 50-60 yıllık iktidarların yapamadığını yapacağımıza söz veriyorum” dedi.
 
CHP ARADAKİ FARKI KAPATIYOR
 
Son yapılan kamuoyu yoklamasına göre, AKP ile CHP arasındaki oy farkının yüzde 9’a düştüğünü iddia eden Tekin, ”Önümüzdeki günlerde Türkiye’nin her yerinden CHP’ye akın akın katılımlar olacaktır. Son kamuoyu yoklamasına göre AK Parti ile CHP arasındaki oy farkı sadece 9 puan. Biraz daha çaba gösterirsek bunu kapatırız” dedi.

 

 
TÜRKİYE’NİN İHTİYAÇ DUYDUĞU PARTİ CHP


 
Adnan Keskin ise Türkiye’de son 50 yılda, ulusal çıkarlar çerçevesinde toplumu şekillendiren bir iktidarın gelmediğini savunarak, şu görüşleri dile getirdi:
 
”Türkiye’ye ihtiyaç duyduğu demokratik süreci getirecek olan CHP’dir. Türkiye’deki köklü değişimlerin arkasında CHP’nin imzası vardır. Toplumun yaşamış olduğu ne kadar köklü değişim varsa hepsinde CHP’nin imzası vardır. CHP, önümüzdeki dönemde de bu dönüşümü devam ettirecektir. Bugün CHP’yi tercih edenler, geçmişte görev yaptıkları partilerde Cumhuriyeti kuran iradeye bizim gibi hiç bir zaman karşı çıkmamışlardır.”

 

Gürsel Tekin, sadece yarım saat içinde cebine çok sayıda not geldiğini belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Her gün siyaset konuşanlar bu ülkenin emeklisi, işsizi, çalışanı, esnafı ne durumda biliyorlar mı? TÜİK verilerine bakıldığında toplumun yüzde 80’i mutsuz. Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven, Dikili’de yurttaşların daha rahat geçinebilmesi için kamuya ait yeşil alanların önemli kısmını kamuya açmış olsaydı hiçbir şey olmazdı. Yandaşları ise Türkiye’de yolsuzluk hırsızlık yaparak meşrulaştı.”