Sodra Dağı’nda özelleştirme protestosu! “Her yer direniş, her yer Yatağan”

Sodra Dağı’nda özelleştirme protestosu! “Her yer direniş, her yer Yatağan”
25 Eylül 2013 14:31

Muğla’nın Milas İlçesi’ndeki Sodra Dağı’na çıkan Türk-İş’e bağlı Maden-İş ve Tes-İş sendikasına üye enerji ve maden işçileri; Yatağan, Yeniköy ve Kemerköy Termik Santralleri’nin özelleştirilmek istenmesini protesto etti.

 

Sodra Dağı eteklerindeki TOKİ konutları önünde toplanan yaklaşık bin işçi, “Direne direne kazanacağız”, “İş ekmek yoksa barışta yok”, “Her yer direniş, her yer Yatağan” ve “Hükümet şaşırma, sabrımızı taşırma” sloganları attı. Ellerinde Türk bayrakları ile 600 rakımlı dağa tırmanan işçiler, Atatürk posteri açtı. İşçilerin eylemine CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, MHP Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan, İşçi Partisi Genel Sekreter Yardımcısı Hüseyin Karanlık, Enerji Sanayi ve Maden Kamu Emekçileri Sendikası Genel Başkanı Mustafa Şenoğlu, TMMOB Maden Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Muhammet Yıldız, Enerji, Sanayi ve Maden Kamu Emekçileri Sendikası Aydın Şube Başkanı Celalettin Çakmak ve Muğla İl Temsilcisi Ferruh Eyüpoğlu da destek verdi.

 

1fba37be147f40e55ae1d7b2fb07de89

 

Tes-iş Sendikası Şube Başkanı Fatih Erçelik, grup adına yaptığı açıklamada, “AKP Hükümeti işyerlerimizi, emeğimizi, alınterimizi, geleceğimizi özelleştiriyor. Kamu malımız olan santral ve kömür ocaklarımızı teslim etmeyeceğiz. AKP iktidarının yağmasına, talanına geçit vermeyeceğiz. AKP Hükümeti, görev başına geldiği günden bu yana ülkemizi parsel parsel satmakta ve zor şartlar altında kurulan kamu kurumlarımızı çok uluslu şirketlere ve yandaşlara peşkeş çekmektedir. Hükümet, her türlü demokratik, meşru hak arayışına ve vatandaştan yükselen tepki çığlıklarına kulaklarını tıkamakta ve kendi bildiğini okumaya devam etmektedir” dedi.

 

55a0279618d7acaf6598358a690fd1a8

 

Yıllardır özelleştirmeye karşı mücadele verdiklerini belirten Erçelik, “Sesimizi Mısır’daki sağır sultan duydu, bir siz duymadınız. Siz Mısır’dakileri duydunuz, Kandildekileri duydunuz kendi vatandaşınızı duymadınız. Sesimizi duyurmak için ne yapalım? İlla ki dağlara mı çıkalım? O zaman mı kulak vereceksiniz bize? O zaman mı müzakerelere başlayıp, çalıştaylar oluşturup, işçinin derdini dinleyeceksiniz? O zaman mı emek ve emekçi açılımı yapacaksınız? O zaman mı özelleştirmelerden vazgeçeceksiniz, sesimizi duyacaksınız ? İşimiz ve çocuklarımızın geleceği, halkımızın çıkarı için bugüne kadar ne gerekiyorsa yaptık, bundan sonra da üretimden gelen gücümüzü kullanmakta dahil her şeyi yapacağımızın bilinmesini istiyoruz” diye konuştu.

 

3601fa36500f6365e3471ea56d115877

 

Açıklamanın ardından dağdan inen işçiler otobüslerine binerek. olaysız şekilde dağıldı.