Sizler için seçtiklerim ‘Maxi palto trendi, üçgen koleksiyonu, el ve dudaklarda kış etkisi’

Sizler için seçtiklerim ‘Maxi palto trendi, üçgen koleksiyonu, el ve dudaklarda kış etkisi’
14 Ocak 2015 10:54

Trendler gelip geçer…

 

Dolly KARLIYOL TOSUN H&H YORUM

 

Peki bizde mi gelip geçici bir tarzımız olsun istiyoruz? yoksa vücudumuza ve tarzımıza saygı gösterip gelip-geçmeyen ruhumuza ve bedenimizin özüne oturan giysiler mi istiyoruz?

 

Aslında bu soru her ne kadar basitmiş gibi gözükse de tüm hayatımıza yayılabilir. Neden mi? Çünkü, tercihlerimizin yapısı bizi genel hayata bakış açımıza da götürür diye düşünüyorum… Gelip geçici bir palto alayım diyen kişi sonrasında acaba gelip geçici bir işte mi çalışsam? gelip geçici bir spora mı gitsem? gelip geçici sevgililer mi bulsam? gibi örneklerle tüketim çılgınlığını gardırobundan başlayıp tüm hayatına yayma potansiyeline sahip olabiliyor. Sonrasında -mış gibi yaşadığı ve kısa vadede tatmin yaşayıp uzun vadede mutsuzluk sendromuna girdiği bir süreç yaşıyor.

 

Neyse bu kadar felsefe yeter geçelim yazımıza :)

 

2015 TREND “MAXI – UZUN PALTO”

 

Evrensel dengenin kuralı şöyledir, vücudu tam ortasından yatay bölmekten kaçınmak için kısa veya dar üzerine uzun; uzun veya geniş üzerine kısa kuralı uygulanmalıdır.

 

Yere kadar uzanan manto ve etekler kişiyi olunduğundan kısa gösterir. Uzun bir ceket ya da tunik, kısa bir etek veya dar bir pantolonla daha şık görünür. Bunun nedeni, bu tarz giyimin, bedeni yarımlara değil de üçte birlik bölümlere ayırmasıdır. Kumaş daha yumuşak ve dökümlü oldukça risk azalır, bilek hizasının altı tercih edilmemelidir. Ayrıca gereğinden geniş omuzlar ve yakalar kişiyi olduğundan şişman gösterir.

 

1

2

3

 

HASAN KOCA ”ÜÇGEN” 2015 KOLEKSİYONU

 

Bir tasarımcı yaratıcılığı kadar duruşu ve vizyonu ile de öncü olmalıdır diye düşünüyorum. Hasan Koca’da genç yaşına rağmen az bulunur yeteneklerden biri…

 

2015 için tasarladığı koleksiyon ile kadın ve erkek giyimini aynı koleksiyonda buluşturarak Türk modasında unisex tasarıma öncülük ediyor. Koleksiyon sergilediği duruş ile moda ve cinsiyet kavramları arasındaki ezber anlayışını bozarak başkaldırı niteliği de taşıyor. “Üçgen” koleksiyonu için şantiyelerden, mermer ocaklarından, doğal oluşumlardan ilham alan Hasan Koca, tasarımlarını mimari bir yapı gibi “inşa ettiğini” ifade ediyor.

 

Ben bu enfes koleksiyonu yakından görmek için orda olacağım sizleri de beklerim :)

 

4

 

 

 

EL VE DUDAKLARDA KIŞ ETKİSİ

 

Havaların ani değişimi ile vücudumuzun en hassas yerleri olan el ve dudaklarımıza gerekli özeni gösteriyor muyuz?

 

Ben çok alerjik bir bünyeye sahip olduğum için soğuk havalar beni maf eder, öyle her ürünü de kullanamam maalesef bünyem kabul etmez. Bu konuda çok araştırma yaptım, bir çok ürünü üstümde denedim ve size en beğendiklerimi yazmak istedim. (önemli not: hayvanlar üzerinde test edilmeyen ürünler)

 

Ellerda yağlı yapış yapış hissi veren kremleri hiç sevmiyorum, o yüzden L’occitane el kremleri tam bana göre. Hem doğallar hem mucizevî bir şekilde hızlı emerek kuru ya da susuz kalmış cildi iyileştirip koruyor hem de kadife etkisi yaratıyor.

 

En etkili olanı %20 Shea Yağı, bal ve tatlı badem özütü sinerjisinin yasemin ve ylang-ylang esanslarının hafif ve cezbedici aromalarıyla bileşmiş olan Shea el kremi…

 

 

5
%20 Shea yağı ile zenginleştirilmiş bir diğer krem ise, Narin gül kokusu ile zenginleştirilmiş olan Shea güllü el kremi. Daha fazla bilgi için www.loccitane.com.tr  sitesine tıklamanız yeterli.

 

 

6

 

 

Dudak derisi farklıdır

 

Neden milyonlarca insan her kış kuruyan ve çatlayan dudaklardan muzdarip? Sebebi dudakların yapısı… Dudakların mukoza zar yapısı cildin yapısından farklıdır. Soldaki şekilde görüldüğü gibi, dudaklar cilt ile aynı koruyucu dış tabakaya yani stratum corenum’a ya da tamamlayıcısı yağ ve ter bezlerine sahip değildir. Ter bezleri cilde nem katar fakat dudakların tek nem kaynağı ağızdaki tükürüktür. Bu nedenle, sert kış rüzgarı, soğuk, güneş ve kuru hava-içerde ya da dışarda- dudakları çatlamalara karşı savunmasız bir hedef haline getirir. (Blistex sitesinden alıntıdır)

 

Akasya Ağacı balı kokusuyla dudaklarınıza tazelik ve nem katarak, onarıcı etkisi ile %99’u doğal içeriklerde %20’si organik tarım ile üretilen içeriklerden oluşan Yves Roche markasının dudak balsamı.

 

7
İçeriklerin tamamı %100 doğal kökenli olan L’occitane Shea organik yağı sadece dudaklara değil yüze ve vücuda da rahatlıkla kullanılabilen bir ürün.

 

8
Severek kullandığım iki ürünü daha tavsiye etmek istiyorum. Doğaya saygılı Burt’s Bees ve Blistex dudak balm serisi

 

 

10

 

 

11

 

 
Ruhunuza ve bedeninize iyi baktığınız günler dilerim…

Dolly Karlıyol Tosun

www.lapetitedolly.com

 

 

@LAPETİTEDOLLY

 

 

 


Yazarın Son Yazıları:
DEPRESYON! Varlığımız yaşama programlıdır, ölüme değil…
Homeopati ile derinden şifa ‘Şeker toplarından, hücrelere mesaj var!’
Bana sıkça sorulan sorular!