Sizin Cumhuriyetle derdiniz ne?

Sizin Cumhuriyetle derdiniz ne?
30 Ekim 2016 10:26

Önce Ankara valiliği bir genelge yayımlayarak 30 Kasım 2016’ya kadar Ankara’da her tür toplantı gösteri ve yürüyüşü güvenlik gerekçesiyle yasakladı.

 

 

 

 

 

Yunus BÜLBÜL / H&H YORUM

 
Bu yasakların özellikle 29 Ekim Cumhuriyet bayramı kutlama ve etkinliklerine dönük yürüyüşleri,sonrasında ise Atatürk’ün aramızdan ayrıldığı gün olan 10 Kasım anmalarını yasaklamak olduğunun açığa çıkması üzerine yurtsever aydınların, sosyal medyadan güçlü tavır koymaları üzerine CHP konuyu sahiplendi.

 

İnsanlar valiliğin yasak kararına itiraz ederek, her tür engellemeye rağmen Ulustaki 1.Meclisin önünde buluşup Anıt kabre Ataya yürüyeceklerini yazdılar söylediler.

 

CHP Genel merkez yönetimi,halkın yanında saf tutarak organizasyonu üstlendi.Örgütlerini, yurttaşları Cumhuriyet bayramını kutlamak üzere 1.Meclisin önüne Ulusa çağırdı.

 

CHP’nin çağrısına uyan on binlerce Cumhuriyetçi meydanda olmak için sabah erkenden yola çıktılar,çıkmasına ama,polisin güvenlik önlemi adına aldığı önlemler yetmemişti.Üzerine hiç vazife olmadığı halde Ankara büyük şehir belediyesi Ulus civarını o civara giden tüm yolların üzerine yüzlerce dev hafriyat kamyonları ile kapatmıştı.

 

Hatırlarsınız 15 Temmuz sözde darbecik tiyatrosundan sonra savaş meydanların dev aleti tanklarını durdurmak için harfiyat kamyonları askeri kışların kapılarına park edilmişti.

 

Şimdi Ankara belediyesi Cumhuriyetçilerin bayramını kutlamak için Ulus meydanına akmasını önlemek için,Ulus meydanına giden her cadde her sokak ve Ulus meydanı İ.Melih Gökçek’in kamyonlarınca tutulmuştu.

 

Meydanları yolları kamyonlarla kesmeye yeterli görmeyen Ankara belediyesi,Metronun Ulus istasyonunda durmasını da engellemişti.

 

Ya utanmaz adamlar siz 15 Temmuz sözde darbe tiyatrosunu protesto için meydanlara çağırıp çay çorba kebap ısmarladığınız yığma kalabalıkları selaler eşliğinde bedava metro bedava otobüslerle taşımadınız mı.

 

Nedir sizin Cumhuriyetle derdiniz ki Cumhuriyetçilerin bayramlarını anmak için bayram yerlerine ulaşmasını engellemek istiyorsunuz.

 

Diyorsunuz ki “Cumhuriyet bayramını kutlamaya gelenler çok uzak noktalarda araçlardan insinle uzun yol yürüsünler meydana geldiklerinde dizlerinde derman kalmasın,öyle yorulsunlar ki Atalarına Anıt kabre yürüyecek halleri kalmasın.”

 

 

Evet engellemeyi ak köprüden,dış kapıdan, operadan ulusa giden her yönden yaptınız Başarabildiniz mi.

 

Hayır.

 

Genç yaşlı kadın erkek Cumhuriyetimizin ilan edildiği 1.Meclisin önünde Cumhuriyetçilerin beraber olmasını oradan Atalarına yürümelerini engelleyemediniz engelleyemeyeceksiniz.

Sahi sizin Cunhuriyetle derdiniz ne.

 

R.Tayip Erdoğan Osmanlı hanedan mensubu olmadığın için padişah olma sansın hiç yoktu. Cumhuriyet olmasa sen bu ülkeye Cumhurbaşkanı olabilirmiydin.

 

Sen Binali Yıldırım sen Cumhuriyet olmasa bu ülkeye başbakan olabilirmiydin.

 

Süleyman Soylu sen ne kadar politik fırıldak olursan ol Cumhuriyet olmasa bu ülkeye İç işleri bakanı olabilirmiydin.

 

Hele sen,sen İ.Melih Gökçek Cumhuriyet olmasa Ankara başkent olmazdı sen de Ankara’ya başkan olamazdın.Oğlun Ahmet belediye paralarıyla kurulan Osmanlı sporun üzerine çöküp başkan olamazdı,eşiniz Nevin hanım Sosyal dayanışma vakfının başkanı olamazdı.Öbür oğlan Osman,hani hiç çalışmadan televizyon sahibi olan oda Ankara Ticaret odası başkanlığına bu günlerde oturacak şekilde tezgahlanan oyunun içine giremezdi.

 

Derdin derdiniz ne ki Cumhuriyet kutlamalarının önünü kamyonlarla kestiniz.

 

 

Yunus BÜLBÜL Twitter

 

 

 

 

 

 

 


Yazarın Son Yazıları:
Partilerde ideoloji çöktü
Milli Eğitim Bakanı’nın sivil toplum kuruluşları olarak gösterdiği tarikat ve cemaatler
Salim Çoruk Mamak Belediye Başkan aday adayı oldu