Siyasiler 12 Eylül darbesinin yıldönümünde Twitter’da neler yazdı!

Siyasiler 12 Eylül darbesinin yıldönümünde Twitter’da neler yazdı!
12 Eylül 2013 10:44

Siyasiler, 12 Eylül darbesinin yıldönümüne ilişkin Twitter hesaplarından değerlendirmelerde bulundu.

 

 

12 EYLÜL ZİHNİYETİ İKTİDARDA KANLI CANLI DURUYOR

 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran: 12 Eylül’ün yıldönümünde darbe dönemi uygulamaları yüzünden hayatını kaybedenleri rahmetle anıyorum. 12 Eylül ile kazanılmış sosyal ve sendikal hakların bir çoğu yok edildi. ‘Ama fakat’ anayasası ile temel haklar erozyona uğratıldı. 12 Eylül’ün kurduğu seçim sistemi, barajlar, siyasi partiler kanunu siyasal sistemi kilitlemeye devam ediyor. 12 Eylül ile oluşan tektipçi eğitim anlayışı, YÖK, üniversite üzerindeki baskılar aynen varlığını sürdürüyor. 12 Eylül’ü tarih kitaplarında aramaya gerek yok dün gece sokaklarda 12 Eylül vardı. 12 Eylül zihniyeti iktidarda kanlı canlı duruyor. Toplu gözaltılar, keyfi ve orantısız şiddet, muhalefete sürekli baskı, bağımlı yargı ile 12 Eylül zihniyeti AKP’de yaşıyor. Dün Kadıköy’de halka uygulanan kabul edilemez, akıl almaz şiddet, evlere taş atmaya varan müdahaleler bu zihniyetin ürünü. Gencecik çocuklar sokaklarda yargısız infaza kurban gidiyor, suçlular korunuyor, kollanıyor, 12 Eylül AKP ile yaşıyor. Biz polis devletine, baskıcı, tektipçi anlayışa karşı mücadeleye devam ediyoruz. Katılımcı, çoğulcu, özgür ve demokratik bir Türkiye diyoruz. 12 Eylül’den çıkışın yolu cumhuriyeti özgürlük ve demokrasi devrimi ile taçlandırmaktır. Özgürlük ve demokrasi manifestonu hayata geçireceğiz, özgür, mutlu, güvenli bir ülkede hep birlikte yaşayacağız.

 

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce: 12 Eylül darbesinin yıldönümü. Kenan Evren’in 12 Eylül’ü AKP ile sürüyor. Seçim barajı, yasaklar, baskılar, haksız gözaltılar, YÖK. 12 Eylül: paşalar gitti yasalar duruyor, tank gitti TOMA geldi, süngü gitti, cop geldi. İşkencede elektrik gitti, elektrikli çarpan TOMA geldi.

 

NEMALANANLAR ORTADA

 

CHP İstanbul Milletvekili Sabahat Akkiraz: Askeri vesayeti kaldırdık, polis vesayetine hoş geldiniz.
İleri demokrasi budur. Darbelerin hepsinin bedelini ödeyenler biz olduk. Nemalananlar ortada. 12 Eylül yargılanıyordu; ne oldu?

 

BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan: 12 eylül darbesi 33 yıl oldu,ne hesap sorulabildi,ne mevzuatı kalktı,anayasa,yasalar seçim barajları düşünce/örgütlenme yasaklarına devam. Merkez sağ, muhafazakar ve milliyetçiler, statükocular darbe anayasasında hala diretiyor; 33 yıl hep onları iktidar, korudu kolladı, yaşattı. 12 eylülün yargısı bugün ÖYM’lerde aynen devam ediyor, aynı adaletsizlik sürüyor, adaletin olmadığı yerde barış hayaldir.