‘Siyasetteki ‘Ayvatoğlu profili’ni yaratan bizzat AKP iktidarıdır’

‘Siyasetteki ‘Ayvatoğlu profili’ni yaratan bizzat AKP iktidarıdır’
29 Mart 2021 09:08

Sözcü yazarı Deniz Zeyrek, “Ayvatoğlu’nun yaptığı kendini bağlar. Kimseye ya da hiçbir partiye mal edilemez. Ancak siyasetteki “Ayvatoğlu profili”ni yaratan ortam bizzat AK Parti iktidarının eseridir.” yorumunu yaptı.

 

 

Lüks araçta uyuşturucu kullandığı görüntüleri internete düşen ve ardından önce inkar edip ardından suçunu kabul eden AKP’li büro personeli Hamza Kürşat Ayvatoğlu’yla ilgili tartışmalar sürüyor.

 

 

Sözcü yazarı Deniz Zeyrek’in konuyla ilgili bugünkü yazısının bir bölümü şöyle:

 

1988 yılında, daha 16 yaşındayken pudra şekeri benim için kentli ile köylü, zengin ile yoksul arasındaki ayrımın önemli bir sembolü olmuştu.

2021 yılında ise Ayvatoğlu sayesinde, son 20 yılda ortaya çıkmış ve özellikle gençlik içinde yayılmış sorunlu bir “insan profili”nin sembolüne dönüştü.

O profil de şudur:

“Fikirlerine, ideolojisine, yaşam tarzına inanmasan da hep iktidar cenahında kal. Onlar gibi görün. Sosyal mecralarda ise muhafazakarlıktan, milliyetçilikten, Osmanlı’dan, Rabia’dan dem vur. İktidarı, haksızlıkları, çifte standartlı uygulamaları eleştirenleri ‘hain’, ‘ahlaksız’ gibi sözcüklerle etiketle. Arka planda da işini gör. İktidarın bütün nimetlerinden yararlan. Zengin ol. Zorda kaldın mı liderinin, partinin gölgesine sığın. Gerekirse tereddüt etmeden yalan söyle, hatta demagojinin dibine vur. Nasıl olsa lidere/partiye inananlar sana da inanacaktır. Sen yeter ki keyifli bir yaşam sür.”

Sonuçta Ayvatoğlu’nun yaptığı kendini bağlar. Kimseye ya da hiçbir partiye mal edilemez.

Ancak siyasetteki “Ayvatoğlu profili”ni yaratan ortam bizzat AK Parti iktidarının eseridir.

AK Parti, bu ortamı ortadan kaldırmak, “Ayvatoğlu profili”ne mesafe koymak zorundadır.

Peki bunu yapıyor mu?

Ne yazık ki yapmıyor. Tersine, sosyal mecralarda tam da Ayvatoğlu profilindeki troller üzerinden muhalefete taarruz başlatıyor. Hem o ortamı besliyor, hem yeni Ayvatoğlular yaratıyor.

Emin olsunlar, bu yaptıklarının ne AK Parti’ye, ne genç nesillere ne de memlekete bir faydası var!