Sivas’ta Kamu-Sen üyelerinden hükümete kırmızı kart

Sivas’ta Kamu-Sen üyelerinden hükümete kırmızı kart
14 Ağustos 2013 14:43

Sivas’ta Türkiye Kamu-Sen Şube üyeleri, hükümetin memura yaptığı maaş zammını protesto etti. Protestoya katılanlar hükümete kırmızı kart gösterdi.

 

Kamu-Sen Şube Başkanı Muzaffer Karadağ ve beraberindeki 20 sendika üyesi, kent meydanında basın açıklaması düzenleyerek yapılan maaş zamlarını eleştirdi. Memurları, emeklileri, onların ailelerini ve 20 milyon kişiyi ilgilendiren toplu sözleşme sürecinin, konfederasyonun attığı imza sonucu başlamadan bittiğini söyleyen Karadağ, şöyle devam etti:

“Bu konfederasyonun, hükümetle kapalı kapılar ardında yaptığı pazarlıkların ardından memurlarımıza ve emeklilere hiçbir fayda sağlamayan bir anlaşmaya imza atılmıştır. Yemek, doğum gibi şeylere verilecek zam yüzde 0’dır. Bunu ise bize ‘başarı’ olarak sunuyorlar. Memur maaşları eriyecektir. Yetkili sendika attığı bu imza ile memur maaşlarının erimesine neden olacaktır. İmzalanan toplu sözleşme tam anlamıyla tam bir hezimettir. Tam bir fiyaskodur. Her şeye ‘evet’ demeyi alışkanlık haline getirip pazarlık etmeden toplu sözleşmeyi bitiren sendikaları bir kez daha kınıyoruz. 11 yıldır asgari ücretliyi, memuru, emekliyi daha yoksullaştıran ve bu anlaşmaya imza atan hükümete ve yetkili sendikaya memurlar olarak kırmızı kart gösteriyoruz.”

Açıklamaya katılanlar yanlarında getirdikleri kırmızı kartları göstererek hükümeti protesto etti.

Hükümetle Memur-Sen arasında yapılan anlaşmayla memur maaşlarına 2014 yılında 175 TL zam yapılması, 2015 yılında ise yüzde 3+3 zam yapılması kararlaştırılmıştı.

 

 

22 33 44 55