Sivas Katliamı sanığının cezası kaldırıldı… Sözcü yazarı Zeyrek: O çocukları yakarken hiç acımamıştı!

Sivas Katliamı sanığının cezası kaldırıldı… Sözcü yazarı Zeyrek: O çocukları yakarken hiç acımamıştı!
3 Şubat 2020 10:12

Sivas’taki Madımak Oteli’nin 1993 yılında yakılması ve aralarında yazar ve sanatçıların bulunduğu 33 kişinin hayatını kaybetmesi sonrası ağırlaştırılmış müebbet cezasına çarptırılan Ahmet Turan Kılıç’ın (86) kalan cezası, sağlık sorunları nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kaldırıldı.

 
Sözcü gazetesi yazarı Deniz Zeyrek, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararıyla ağırlaştırılmış müebbet cezası alan Sivas Katliamı sanıklarından Ahmet Turan Kılıç’ın cezasının kaldırılmasına tepki gösterdi.

Zeyrek, “Katliamın sorumlularıyla ilgili lakayt yargılama süreci zaten vicdanlarda büyük yaralar açmıştı. Bu karar, o yaraları yeniden kanattığı gibi katliamla ilgili adalet umudunu da tamamen bitirmiş oldu.” düşüncesini dile getirdi.

Zeyrek, ayrıca şu ifadeleri kullandı:

“Yaşlı dede’ diye masumlaştırılmaya ve hakkında ‘acıma hissi’ yaratılmaya çalışılan şahsın bir katil olduğunu, aralarında çocukların da olduğu 33 kişiyi diri diri yakarken hiç acımadığını unutmamak gerek.Aynı ya da daha kötü durumda olan onlarca mahkûm dururken o katilin seçilerek affedilmesi, sağlık gerekçesinin inandırıcılığını ortadan kaldırıyor. Bu karar başta mağdurların aileleri olmak üzere ülkenin önemli bir bölümünü çok incitti. Farkında değil misiniz?”

 

Yazının devamı için tıklayın