Sistem çöktü, Avrupa’ya giriş-çıkış durdu

Sistem çöktü, Avrupa’ya giriş-çıkış durdu
5 Eylül 2013 17:50

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün kullandığı Pol-Net bilişim ağı sisteminin arıza yapması nedeniyle Edirne’deki 4 gümrük kapısından ülkeye giriş ve çıkış yapılamadı.

 

İşlemlerin yapılamaması nedeniyle Kapıkule Gümrük Kapısı’nda 3 kilometre küçük araç, 4 kilometre TIR kuyruğu oluştu.

 

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün kullandığı Pol-Net bilişim sisteminin saat 13.00 sıralarında arıza yapması nedeniyle pasaport kontrol işlemleri yapılamadı. Bu nedenle karayoluyla Türkiye’den Avrupa’ya çift yönlü giriş ve çıkış yapılamıyor. Arıza nedeniyle Kapıkule gümrük sahasının içi doldu, dışarı da ise 3 kilometre küçük, 4 kilometre TIR kuyruğu oluştu. Duruma isyan eden sürücüler, durumu araçlarının klaksonlarına basarak protesto etti. Arıza nedeniyle Hamzabeyli, İpsala ve Pazarkule Gümrük Kapıları’nda da yoğunluk oluştu.

 

 

Pol-Net ağındaki arızadan dolayı Türkiye genelindeki bütün kapılarda hava ve deniz dahil giriş çıkışlarda işlem yapılamadığını belirten Edirne Emniyet Müdürü Cemil Ceylan, “Arızadan dolayı işlem yapılamıyor. Genel müdürlük içerisindeki işlemlerde yapılamıyor. Ne kadar devam edeceği konusunda bilgimiz yok. Arıza giderildiğinde işlemler başlayacak” dedi.