Şırnak’ta kömür ocağında gaz sızıntısı: 1 ölü

Şırnak’ta kömür ocağında gaz sızıntısı: 1 ölü
25 Ağustos 2013 17:56

Şırnak’ın merkez Dağkonak Köyü yakınlarında bulunan bir kömür ocağında gaz sızıntısı nedeniyle zehirlenen 2 kişiden 1’i öldü, 1 kişi ise, tedavi altına alındı.

 

 

Bugün saat 13.00’da merkez Dağkonak Köyü yakınlarında kendilerine ait kömür ocağında çalışan 34 yaşındaki Ömer Kabul, kazı çalışmaları sırasında eski bir ocağa ait tünelden sızan gazdan zehirlenerek fenalaştı. Ömer Kabul’un uzun süre ocak dışına çıkmadığını farkeden 33 yaşındaki Selim Geçgel de ocağa indi. Arkadaşının zehirlendiğini gören Geçgel, cep telefonu ile 112 Acil’i arayarak yardım istedi.

 

Daha sonra çevredeki kömür ocaklarında çalışan işçilerin de olay yerine gelerek ocağa indi. İşçiler, yarı baygın halde buldukları Ömer Kabul ve Selim Geçgel’i dışardı çıkardı. Bu sırada kömür ocağının olduğu bölge için istenen ambulans ile Şırnak Devlet Hastanesi’ne kaldırılan 5 çocuk babası Ömer Kabul, doktorların müdahalesine kurtarılamadı. Selim Geçgel’in yapılan müdahaleden sonra hayati tehlikeyi atlattığı durumunun da iyiye gittiği belirtildi. Ömer Kabul’un yaşamını yitirdiği haberinin duyulması üzerine hastane acil servisine gelen yakınları, sinir krizleri geçirdi. Zehirlenme olayı ile ilgili soruşturma başlatıldığı belirtildi.

 

 

11 22 33 44 55