Şirket için devlet desteği de almış!

Şirket için devlet desteği de almış!
25 Nisan 2021 09:36

Eski Ticaret Bakanı Pekcan’ın şirketi Nanoksia’nın, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan 1.4 milyon liralık yatırım desteği aldığı belgelendi. CHP’li İBB Meclis Üyesi Nadir Ataman, “Bu ancak Türkiye’de olur” dedi.

 

 

Sözcü’den Özlem Güvemli’nin haberine göre dezenfektan skandalının ardından görevden alınan eski Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ve eşine ait Nanoksia Biyoteknoloji Şirketi’nin, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan Covid-19 ile mücadele kapsamında 1.4 milyon liralık yatırım desteği aldığı ortaya çıktı. CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Nadir Ataman, şirketin devletin bazı iş kollarına tanıdığı neredeyse bütün teşviklerden de yararlandığına dikkat çekerek, “Devletten teşvik al, bakanlıktan yatırım desteği al, başında bulunduğun bakanlığa piyasa fiyatının üzerinde dezenfektan sat. Bu ancak Türkiye’de olur” diye tepki gösterdi.

 

SKANDAL BİTMİYOR

 

Eski Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, bakanlığına eşi Hasan Pekcan’ın ortağı olduğu Nanoksia Biyoteknoloji Şirketi’nden 9 milyon liralık dezenfektan aldığının ortaya çıkmasının ardından görevden alındı ancak olayın yankıları sürüyor. Ticaret Bakanlığı, alımı doğrulamış ve “piyasa fiyatlarından oldukça aşağıda, usulüne uygun bir biçimde gerçekleştirildiği”ni savunmuştu. Daha sonra Pekcan’a ait şirketin bakanlığa piyasanın üzerinde bir fiyata dezenfektan sattığı ortaya çıkmıştı. Şimdi de eski bakana ve eşine ait şirkete, pandemi nedeniyle Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından destek verildiği ortaya çıktı.