Sinüzit için şifalı armağanlar

Sinüzit için şifalı armağanlar
16 Kasım 2016 09:01

Değerli okuyucular! Sinüzit reçeteleri ile ilgili notlar: 1985-2016 yılları arası gezi notlarıdır. Hindistan Batı Himalaya dağları eteklerinde ikamet eden Türk asıllı soydaşlarımız ile sohbetler esnasında aldığım notlar. Ayrıca Muğla ili Fethiye ilçesi Kargı Mahallesi’nin yerli halkından, halk hekimi Merhum Hüseyin Zeybek amcanın bana verdiği bilgi notlarıdır.

 

 

 

Numan ALADAĞ H&H YORUM

 

Sinüzit, alın ile burun arasında iltihaplaşan kısma sinüzit denir. Özellikle kış aylarında daha da yaygınlaşıyor. Sinüzit genellikle nezle tedavisine dikkat edilmemesinden ve rüzgarlı bölgelerde çalışanlarda bdaha çok görülmektedir. Yeterince C vitamini alınmamasının da etkisi vardır. C vitamini almaya dikkat edilmelidir. C vitamini, insan bedeninin temizlenmesinde önemli etkinliği vardır. Sinüzit iltihabının oluşmasının önemli etkenlerinden birisi de, özellikle çocuklarda burun üşütülmesinden kaynaklanmaktadır. Soğuk havalarda burnunuzu üşütmemeye dikkat ediniz.

 

REÇETE 1-

Malzeme: 1- İki adet kırmızı, bir adet mor, yumurta büyüklüğünde kuru soğan. 2- Bir çay bardağının üçte ikisi (%65) dolusu iyotlu deniz tuzu. 3- Bir ceviz büyüklüğünde taze zencefil.

 

Hazırlanışı: Taze Zencefil, kırmızı ve mor soğanlar soyulup, mutfak robotunda püre haline getirilip iyotlu deniz tuzu ilave ederek tahta kaşık ile krem haline getirilir.

 

Uygulanışı: Hazırlanan krem, giyinmemiş beyaz bir çorap önceden sabun ile yıkanıp kurutulur. Krem çoraba doldurulup çorap ip ile bağlanıp yatmadan önce, saç bitimi ve kaşların arasına (Alnınıza) koyup arasına naylon konmuş bir tülbent ile iyice bağlayarak yatın. Sabah kalktıktan sonra yüzünüzü yıkayıp, alnınıza vazelin veya kaliteli yağlı krem sürün.

 

Şifası: Bu uygulama, insanların tabiatına ve kronikleşen iltihabın durumuna göre, etkinliği değişebilir. Burnunuzdan sarı su geldiği zaman, tedavi bitmiştir. Çok şükür kurtuldum diyebilirsiniz.

 

UYARI! Sabah kalkıp yüzünüzü yıkadıktan sonra hemen krem sürün. Krem sürülmediği zaman, tuz cildinizi tahriş eder. Bu konuda dikkatli olun! 3’cü veya 5’ci günde başınız ağrıdığı zaman, heyecanlanmaya gerek yok. Bu baş ağrısı, iltihabın eriyip çözüleceğinin kanıtıdır.

 

REÇETE 2-

Malzeme: 1- Bir litre kaynar su. 2- İki yemek kaşığı kuru kekik ve iki yemek kaşığı kuru nane. Raf ömrü bir yılı geçmemiş kekik ve nane olmalıdır.

 

Hazırlanışı: Bir litre kaynar suya iki çorba kuru kekik-nane koyup, başınızı bir havlu ile örtüp bu suyun buharı üzerinde 4-5 dakika burnunuz ile nefes alarak içinize çekin. Bu işleme sabah ve akşamları devam edin.

 

Şifası: Bu reçete bir no’lu reçeteyi daha da kuvvetlendirir.

 

REÇETE 3-

Malzeme: Bir limon suyu. Limon suyu kadar da su.

Hazırlanışı: Limonu sıkıp limon suyu ile aynı miktarda su ile karıştırıp

gözlerde yaş gelecek şekilde buruna iyice çekilir.

 

NOT: Bu uygulamayı, üç günde bir yapıp 30 gün devam edilmelidir. 30 Günde on seans yapmış olacaksınız. Yeter ki, iradenizi kuvvetlendiresiniz. Cenab-ı Allah, her derdin şifasını vermiştir. Ölüm ve ihtiyarlık hariç.

 

UYARI!

 

Sinüzit tedavisi sırasında, süt ve süt mamüllerini tedavi sonuçlanıncaya kadar kullanılmamalıdır.

Süt mamüllerinin yerini tamamlamak için, günde bir adet olgunlaşmış Avokado meyvesini sabah kahvaltısında yiyiniz.

Reçeteleri kullanmadan önce aile hekiminizin görüş ve önerilerini alınız.

 

NOT: Reçetelerin hazırlanması ve kullanılması hakkında, görüş ve önerilerinizi sitemiz aracılığı ile iletebilirsiniz.

Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşlarını, Türkiye Cumhuriyetinin kurulmasına emeği geçenleri, Kahraman Vatan şehitlerini, Hüseyin Zeybek amcayı ve Hakkın rahmetine kavuşmuş Himalaya dağları eteklerindeki Tük asıllı soydaşlarımızı rahmet, Gazileri minnet ve saygı ile anar. Cenab-ı Allah, cümle Yüce Türk İslam alemine, şifasını mahrum etmeyen kullarından eylesin. Cümle Hastalara acil şifalar dileriz.

 

ÖZDEYİŞLER
1- Hiç kimse görmek istemeyen kadar kör değildir. (İbn-i Sina)
2- Yapamayacağın şeylerin, yapabileceklerini engellemesine izin verme. (John Wooden)
3- Yarınlar yorgun ve bezgin kimselere değil, rahatını terk edebilen gayretli insanlara aittir. (CİCERON)
4- Dünya da yaşamın çeşitli güçlüklerine karşı beş şey hediye edilmiştir: Vatan sevgisi, ümit, vicdan muhasebesi, adil olmak ve uyku… (Numan Aladağ)
5- Sağlığınıza dost olun, zamanla sevdiklerinize de şifa dağıtacaksınız. (Numan Aladağ)
6- Şifa arayan için Cenab-ı Allah’ın nimetleri daima hazırdır. Şifa arayan hastaya düşen tek şey: İradesini kuvvetlendirmektir. (Numan Aladağ)
7- İyiliği, ona layık olana yap. (Hint Atasözü)
8- Vicdanınız yok ise, nasıl vicdanlı olacaksınız? (Numan Aladağ)
9- Sağlıklı olmasını planlamayıp, sağlıklı beslenme için harcama yapmayan insan, hastalıkları burnunun ucunda bulacaktır. (Numan Aladağ)

 

 

 


Yazarın Son Yazıları:
Aziz Atam, ruhun şad mekanın cennet olsun
‘CUMHURİYET’, bizi biz yapan ortak değerimizdir
Hicri yılbaşında huzur ve bereket bizimle olsun