Sınırı aşan kurşunlar 2 kişiyi yaraladı

Sınırı aşan kurşunlar 2 kişiyi yaraladı
18 Ağustos 2013 08:00

SURİYE’nin Haseki kentine bağlı Rasulayn İlçesi’nde, El Nusra cephesi ile PKK’nın bu ülkedeki kolu olan PYD güçleri arasında gece saatlerinde başlayan çatışmalarda ateşlenen tüfeklere ait kurşunlar, sınırı aşarak Şanlıurfa’nın Ceylanpınar İlçesi’ndeki 2 kişinin ayağına saplandı.

 

2 kişi, tedavi için hastaneye götürüldü.

Ceylanpınar’ın karşısında bulunan Rasulayn’da geçen 16 Temmuz’da, El Nusra Cephesi ile PYD güçleri arasında çatışma çıktı. Günlerdir süren çatışmalar sırasında sınırı aşan mermiler Ceylanpınar’da 4 kişinin ölümüne, çok sayıda kişinin yaralanmasına neden oldu. 2 gündür aralıklarla devam eden çatışmalar, akşam saatlerinden yeniden şiddetlendi. Çok sayıda mermi ve şarapnel parçalarının isabet ettiği Ceylanpınar’da vatandaşlar paniğe kapıldı. Gece saatlerinde süren çatışmalarda ise ateşlenen tüfeklere ait kurşunlar, Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nde evinde oturan 16 yaşındaki Meral İleri’nin ile Birlik Mahallesi’nde servis bekleyen 34 yaşındaki güvenlik görevlisi Salih İnce’nin ayağına isabet etti.

Yaralanan İleri ve İnce, durumu fark eden yakınlarının çağırdığı ambulanslarla Ceylanpınar Devlet Hastanesi’nde götürüldü. Acil serviste tedavisine başlanılan yaralıların yakınları ise hastanede doktor olmadığını öne sürerek hastane görevlileriyle tartışmaya başladı. 2 yaralı, ilk müdahalelerinin ardından Şanlıurfa’daki hastanelere sevk edildi. Belediye hoparlörlerinden vatandaşların sınıra yaklaşmamaları konusunda uyarı anonsları yapılırken, güvenlik güçleri sınır hattındaki önlemlerini sürdürüyor.