‘Sınır illerinde ‘Suriyeli vatandaşlarımızın’ sayısı, kendi vatandaşlarımızı geçmeye başladı’

‘Sınır illerinde ‘Suriyeli vatandaşlarımızın’ sayısı, kendi vatandaşlarımızı geçmeye başladı’
27 Mayıs 2023 09:15

Sözcü yazarı Deniz Zeyrek, sığınmacı konusuyla ilgili olarak, “2011’den bu yana izlenen yanlış politikalar, Türkiye’yi kaçak göç merkezi yaptı. Ülkedeki yasal ve illegal göçmen sayıları konusunda kimsenin elinde doğru veri yok. İçişleri Bakanı’yla AK Parti Genel Başkanvekili dahi aralarında 2 milyona yakın fark olan rakamlar açıklıyor. Sokaklardaki manzara çok açık. Ülke resmen göçmen işgali altında. Sınır illerinde ‘Suriyeli vatandaşlarımızın’ sayısı, kendi vatandaşlarımızı geçmeye başladı” ifadesini kullandı.

 

Fotoğraf: AFP

 

Zeyrek, ekonomiyle ilişkin olarak, da “Erdoğan’ın eski kurmayları dahi kendisine ekonominin böyle sürdürülemeyeceğini rapor edip, kademeli bir faiz artışını da içeren çıkış planları sunmaya başlamış” dedi.
Zeyrek, yarın yapılacak seçimlerle ilgili olarak da “O nedenle, iyi düşünün! Yaratılan umutsuzluğa, ‘kaybedeceğiz’ önyargısına rağmen yarın o sandığa gidin ve bir kısmını aktardığım bu gelişmeler karşısında tavrınızı koyun. Aksi taktirde pazartesi sabahı, her şey için çok geç olabilir!” ifadesini kullandı.

Yazının tamamı için tıklayın.