Şimdi yol ayrımına geldik

Şimdi yol ayrımına geldik
27 Eylül 2013 21:24

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Antalya’nın Alanya ilçesinde düzenlenen, Alanya Belediye Başkan adayı Şefik Türktaş’ı tanıttığı mitinginde konuştu.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin iyi yönetilmediğini belirterek, sabah kalkan her vatandaşın “Ne olacak bu memleketin hali” demekten kendisini alamadığını söyledi. Ülkenin en umutsuz koşullarda ulusal bağımsızlık savaşı verdiğini kaydeden CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, “Aynı kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz” dedi.

CHP’nin ANAP’tan Doğru Yol Partisi’ne, geçmişte vatandaşlar oy verdiği hiçbir partiyle demokrasi, özgürlükler, laiklik, sosyal devlet ve Cumhuriyet konusunda farkı bulunmadığını kaydeden CHP Lideri Kılıçdaroğlu, “Şimdi yol ayrımına geldik bir tarafta Cumhuriyet, bir tarafta karşı olanlar var. Biz Cumhuriyeti savunacaksak beraber olacağız, birlikte mücadele edeceğiz” diye konuştu.

“DAR GELEN SENİN KAFAN”

Türkiye Cumhuriyeti ifadesinin bugün valilik, Sağlık Bakanlığı tabelalarından kaldırıldığını kaydeden Kemal Kılıçdaroğlu, “Bunu asla ve asla kabul etmeyiz. Niçin tabelalardan Türkiye Cumhuriyeti’ni kaldırdınız? Verdikleri cevap ‘Tabela dar geldi yer yoktu’ diye. Dar gelen senin kafan, senin kafan almıyor Türkiye Cumhuriyeti’ni” dedi.

TEK BAYRAK VURGUSU

Partisi CHP’nin Türk bayrağını, Türkiye’yi, bu ülkenin vatandaşlarının sevdiğini, rengi ve inancı ne olursa olsun her yurttaşın başı üzerinde yeri olduğunu belirten CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kimseyi her ne sebeple olursa olsun ötekileştirmeyeceklerini belirterek, “Tek bayrağımız, al bayrağımız var. Onun altında beraber olacağız” dedi. Konuşmasında Bayrak şiirinden ‘Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır’ dizelerini okuyan Kemal Kılıçdaroğu, “Söz konusu vatansa beraber olacağız. Yerimiz, adresimiz belli, CHP” dedi.

SAVAŞ İSTİYORSAN ÇOCUKLARINI GÖNDER

Türkiye’nin savaş ve barış ikilemine sokulmak istendiğini savunan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

“Biz kendi ülkemizde barış isteriz. Barışın olduğu yerde huzur, sevgi, kardeşlik, hep beraber özgürce yaşama olanağı vardır. Barışın olduğu yerde dünya kültürlerini tanımak, turizm, beraber ve birlikte yaşamak, birbirimizi tanımak vardır. Savaşın olduğu yerde gözyaşı, acı vardır. Anneler gencecik çocuklarını toprağa verirler. Savaş kıştırtıcılığı asla yapmayacağız. Birileri yapıyor. ‘İlla savaş olsun, Suriye’yi vurun, neden vurmuyorsunuz’ diyor. Bu halk savaş istemiyor. İslam coğrafyasında kan dökülsün istemiyor, dünyada savaş olmasın istiyor. Eğer sen savaş istiyorsan çocuklarını gönder, elinden tutan mı var. Gönder gitsin savaşsınlar. Kendi çocuklarını göndermeyecek, milletin çocuğuna diyecek ki, ‘Git orada savaş.’ Hayır efendim, hayır efendim. CHP olduğu sürece, parlamentoda savaşa karşı çıkacağız tek hedefimiz var, ‘yurtta barış dünyada barış.”

BAYRAK DUYARLILIĞI

Bu yıl Edirne’de Kırkpınar yağlı güreşlerinde Türk bayrağı er meydanında gezdirilir ve halk tarafından selamlanırken sadece üç AKP’li Bakanın ayağa kalkmadığını anlatarak konuşmasına deven eden CHP Lideri Kılıçdaroğlu, “Kendi bayrağına saygı duymanın ülkesine saygısı olmaz yurttaşına, insanını saygısı olmaz” dedi.

BELDELER GERİ GELECEK

AKP’nin son dönemde yerel seçimleri de dolaylı yönden ilgilendiren 2B Yasası ve belde belediyelerinin kapanmasını da içeren yeni büyükşehir kanunu çıkardığını kaydeden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “CHP iktidarında o köylünün hak ettiği araziyi kendisine vereceğiz. Herkes bunu böyle bilsin. CHP iktidarında belde belediye başkanlıklarının tamamı yeniden açılacaktır. Halk kendi belediyesine yeniden kavuşacaktır” diye konuştu.

BİR AKP’LİYİ İKNA ET

Alanya’da miting alanını dolduran yaklaşık 2 bin 500 kişiden geçen seçimlerde AKP’ye oy vermiş bir kişi ikna ederek CHP’ye oy vermesini sağlamaya çağıran Kemal Kılıçdaroğlu, “Beraber kolkola sandığa gideceğiz oyumuzu CHP’ye vereceğiz” dedi.

HARAMİLERDEN ÜLKEYİ TEMİZLEYECEĞİZ

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunda, Cumhuriyetin kurulmasıyla başlayan, çok partili siyasal yaşama geçiş ve sosyal demokrasinin gelmesiyle devam eden üç büyük devrim halkası bulunduğunu kaydeden CHP Lideri Kılıçdaroğlu, “Üç büyük devrimin altında CHP imzası vardır. 4’üncü büyük devrim özgürlük devrimidir. Özgürlüğü sağlayacağız bu ülkede. Biz birinci sınıf demokrasi istiyoruz. Birilerinin bize üçüncü sınıf demokrasi sunmasını kabul etmiyoruz. Ülkenin iyi yönetilmediğini çok iyi biliyorsunuz. Ülke iyi yönetilmiyorsa, herkeste endişe varsa demokrasilerde yapılan bir şey vardır, iktidarı değiştirmek. Önümüzde seçimler var demokratik yollardan haramilerden bu ülkeyi temizleyeceğiz” diye konuştu.

KONUŞMASI ‘HER YER TAKSİM HER YER DİRENİŞ’ SLOGANLARIYLA KESİLDİ

Konuşmasında Taksim Gezi Parkı olaylarına da değinen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ‘Her yer Taksim her yer direniş’ sloganıyla kesilen konuşmasında şöyle konuştu:

“Gençlerimiz özgürlük istediler. Ne yapıldı, palalarla üstüne gidildi. Gençlerimiz demokrasi istediler. Ne yapıldı, TOMA’larla üstüne gidildi. Gençlerimiz çevreye saygı istediler. Ne yapıldı coplarla üstüne gidildi. Gençlerimiz daha özgür, daha güzel, daha modern daha çağdaş, uygar kentler istediler. Gençlerimiz ‘bizim özel hayatımıza müdahale etmeyin, bunu istemiyoruz’ dediler. Gençlerimiz, ‘Daha iyi okullarda okumak istiyoruz’ dediler. Gençlerimiz daha güzel bir Türkiye istediler. O nedenle söylüyorum, daha güzel, çağdaş bir Türkiye istiyor musunuz? Herkesin inancına kimliğine saygı istiyor musunuz? Herkesin aşı işi olun istiyor musunuz? O zaman bunun yolu, adresi, yeri belli. Ayrılık gayrılık yok artık. Beraber olacağız beraber yürüyeceğiz, mücadele edeceğiz, çalışacağız.”

VURAL SAVAŞ CHP’YE KATILDI

Alanya mitinginde Yargıtay Cumhuriyet Onursal Başsavcısı Vural Savaş, Alanya eski Kaymakamı Cengiz Gökçe CHP’ye katıldı.

CHP’ye katılan Vural Savaş, “Bugün hayatımın en onurlu gününü yaşıyorum. Çünkü Kurtuluş Savaşı’na katılmış bir Kuvayi Milliyeci ne hissediyorsa ben de onu hissediyorum. CHP’ye katılmanın ve destek vermenin tam zamanıdır. Hiçbir partiye nasip olmamış bir genel başkana sahibiz. Dürüst onurlu ve demokrat ve parti içi demokrasiyi sağlamış kişi” diye konuştu. Örgütlü mücadeleye destek verilme zamanı olduğunu kaydeden Savaş, örgütlü mücadelenin ancak CHP içinde başarılabileceğini söyledi.

ÖZGÜR VE BAĞIMSIZ TÜRKİYE

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Alanya’da gerçekleştirdiği miting öncesi Manavgat Belediye Başkanı CHP’li Şükrü Sözen’i makamında ziyaret etti.

Ziyaretin ardından belediye binası dışında kendisini bekleyenlere seslenen CHP Lideri Kılıçdaroğlu, “Türkiye’nin iyi yönetilmediğini biliyorsunuz. Artık ayrışmanın zamanı değil. Beraber olmanın güçlerimizi birleştirmenin zamanı. Bunun mücadelesini veriyorum, bunun için yola çıktım. Özgür ve bağımsız bir Türkiye’yi yeniden ayağa kaldırmak bütün hedefimiz” diye konuştu.

Genel Başkan Kılıçdaroğlu, Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen‘i de 30 Mart 2014 seçimleri için yeniden aday olduğuna işaret etti.

CHP lideri, Sözen’in adaylığı için “Onu size emanet ediyorum. Onunla mücadele ettiler, hapse attılar. Ne yaparsa yapsınlar o hizmet etmekten asla dönmeyecek. Onu size emanet ediyorum sizi de Allah’a” diye konuştu.