Silivri'ye gidemeyince yürüyüş yaptılar

Silivri'ye gidemeyince yürüyüş yaptılar
5 Ağustos 2013 08:17

Eskişehir’den Ergenekon Davası duruşması için Silivri’ye gitmek isteyen yaklaşık 150 kişi, anlaştıkları otobüslerin kent çıkışına izin verilmeyip kendilerini almaya gelmemesi üzerine yürüyüş yaparak olayı protesto etti. Kalabalık, sabaha kadar eylemlerini sürdüreceğini belirtti.

Atatürk Bulvarı Migros Mağazası önünde geceleyin toplanan çoğunluğu İşçi Partisi (İP) ve Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyesi olan kalabalık Silivri’ye gitmek için daha önceden anlaştıkları otobüslerin gelmesini bekledi. Otobüsler gelmeyince kalabalık seyahat haklarının engellendiğini ifade ederek protesto gösterisine başladı.

Anlaştıkları otobüslere Valilik tarafından kent çıkışına izin verilmediğini söyleyen kalabalık ellerinde Türk bayrakları ve Atatürk posterleriyle Valiliğe doğru yürüdü. Kalabalığı Valilik önünde çevik kuvvet polisleri karşıladı. Gruptakiler, taşkınlık yapmadan Valilik yanında basın açıklaması yapıp yürüyüşlerine davam edeceklerini belirtmeleri üzerine çevik kuvvet polisleri geçişe izin verdiValilik yanında İşçi Parti İl Başkanı İP İl Başkanı Zafer Tezer kısa bir konuşma yaptıktan sonra kalabalık “Vali İstifa” ve “Her yer Taksim her yer direniş” şeklinde sloganlar atarak İki Eylül Caddesi’nden Porsuk Bulvarı’ndaki Migros Mağazası önüne kadar yürüdü. Kalabalıktakiler Silivri’deki duruşma bitene kadar burada oturma eylemi yapacaklarını söyledi.