Silivri'de an ve an neler yaşandı…

Silivri'de an ve an neler yaşandı…
5 Ağustos 2013 09:45

Silivri’de sabah hareketlilikle başladı. Silah ve mühimmat araması vardı. Çadırlar ve çantalar didik didik arandı.

12.00 Ergenekon tutukluları mahkeme salonuna alkışlarla girdi, avukatlar ve tutuklular hep bir ağızdan “Mustafa Kemal’in Askerleyiz” ve “Faşizme Karşı Omuz Omuza” sloganları attı. Tutuklularla avukatları arasına barikat kuruldu. Avukatlar müvekkillerini görebilmek için sıraların üzerine çıktı. Salonda yüzü aşkın jandarma var. Hasan Atilla Uğur Türk bayrağı açtı. Osman Yıldırım jandarma korumasıyla getirildi. Salonda “Her Yer Silivri, Her Yer Taarruz” sloganları atıldı.

11:34 E-5 Karayolu üzerindeki kavşakta Silivri’ye doğru giden vatandaşalra biber gazı ve plastik mermi ile müdahale edildi. Şu antarlalar gaz içerisinde. Polisin neden olduğu yangını söndürmek için itfaiye olay yerine geliyor. Müdahaleye helikopterden de destek verildiği ve gaz atıldığı bildirildi

11:21 Jandarma ekipleri Silivri’de barikatların yakınındaki vatandaşlara plastik mermi ile müdahale etti.

11:20 Jandarma halka biber gazıyla müdahale ediyor


10.49
Mustafa Balbay ve Erol Manisalı’nın avukatları Aydın Metin ve Mehmet İpek aramaları protesto edip salonu terk ettiler.

10.44 Sarı basın kartı olmadığı gerekçesiyle birçok basın mensubu içeriye alınmıyor. . AA, BBC, TV 8 ve birçok içeriye giremeyen basın emekçilerine dahil. Bülent Arınç’ın sarı basın kartı olanlar da olmayanlar da basın mensubudur açıklaması akıllara gelince, bu durum oldukça trajikomik bir durum ortaya çıkıyor.

10:42 Avukatlar ayakkabılarının bile aranması ve çıkarılmasının istenmesini protesto ediyor. Çıplak ayakla yürüyen avukatlar var.

10.32 İstanbul TGB, Silivri barikatlarına dayandı. On binler, Silivri’ye akın ediyor.

10.17 Silivri’de yurttaşlar bekleme salonuna 100 metre mesafede bekliyorlar. Mahkeme henüz başlamadı.

10.13 “Polis oturma, asker ayakta” sloganları atılıyor.

09.59 CHP otobüsü Silivri alanına doğru kalabalık bir kortej halinde ilerliyor. Kortejin önünde CHP otobüsü var. Diğer yandan polis de kortejin yanında geniş güvenlik önlemleri aldı.

09.51 TGB, TKP, DSP ve CHP Gençlik Kolları şu anda barikatların önünde Onuncu Yıl Marşı’nı okuyor.

09.41 Şuanda Silivri’nin 2 kilometre ötesinde TGB, ADD, CHP, İP, HEPAR, HKP, DSP’li yurttaşlar jandarma ve polis tarafından durduruldu. “Atatürk Gençliği Görev Başında” sloganları atılıyor.

09.04 Şuanda durum sakinleşti.

09.01 Jandarma ellerinde kalkanlarla birlikte çadırlara doğru yöneldi.

09.00 Şuanda onlarca yurttaş barikatların arkasında ellerinde Türk bayrakları ile slogan atıyor. Yurttaşlar duruma tepkili. Bariyerin arkasındaki Türk bayraklı yurttaşlar tepkilerini “Mustafa Kemal’in Askerleyiz!” sloganı atarak gösteriyorlar.

08:59 Hıdır Hokka, Polis zoruyla Polis aracına bindirilerek götürüldü. Polis ve Jandarma, avukatlarına karşı zor kullanıldı ve Hokka gözaltında.

08:54 Şuanda Silivri’de, Polis ve jandarma çok sayıda insanı gözaltına almaya çalışıyor. Arbede başladı.

08:53  Nöbet çadırı sorumlusu Hıdır Hokka gözaltına alınmaya alınmaya çalışılıyor. Avukatları, müvekkillerinin gözaltına aldırmayacaklarını bildirdi.

08:42 Hıdır Hokka hakkında gözaltı kararı yok. Arama ve el koyma kararı var. İşçi Partisi avukatları konuyla ilgileniyor.

08.23 Hıdır Hokka, Silivri Ceza İnfaz Kurumu Lojmanları’na alındı. İşçi Partisi avukatları da gelecek kararı bekliyor. Avukatlar durumla ilgileniyorlar.

08:16 Ankara ve İzmir Barosu’ndan avukatlar alana geldi ve içeriye girme talep ediyorlar. Jandarmanın içeriye almama gerekçelerini öğrenmeye ve müzakere etmeye çalışıyorlar. Gerekçenin belgesinin gösterilmesi isteniyor.

08:02 İzmir’den bir otobüs avukat alana geldi. Ancak onlar da içeriye alınmayan avukatlara katıldı. Tepki gösteriyorlar.

08:01 40’a yakın avukat giriş kapısında bekliyor. Jandarma içeriye almamaya kesin kararlı. Avukatlar “Bu uygulamadığınız Türk Ceza Kanunu’dur. Düşman değiliz. Türk Ceza Kanunu’nu uygulayın.” diyerek tepki gösterdi.

07:41 Mahkeme salonuna giremeyen yurtseverler alkışlarla ve ıslıklarla protesto ediyor.

07:38 Arama an itibariyle bitti. Her hangi bir el konulan eşya olmadı. Ayrıca içeriye girmeye çalışan avukatlarda zorluk yaşıyor. Listede adı olmayan kimse içeriye alınmıyor.

07:33 Duruşma yapılacak mahkeme salonu ve çadırların üzerinde sürekli helikopter uçuyor. Takviye jandarma ve çevik kuvvet ekipleri alana geliyor. TOMA da takviye ediliyor. Sarı basın kartı olan gazeteciler içeri girmekte zorluk çekiyor. Çevrede bulunan araçlar ceza yazma tehdidiyle çektiriliyor.

07.30 Mahkeme salonu çevresinde keskin nişancılarda var.

07:01 Gerekçe olarak açıklama yapılmıyor. Bütün çantalar didik didik aranıyor. Arama bitmek üzere olduğu bildirildi.

06:19 Jandarmaların hepsi resmi kıyafetli. Çadırlarda bir grup “terörist”in olabileceği iddiası yapılıyor.

06:18 Yüzlerce jandarma Silivri Nöbet Çadırı’nı kuşattı.Yüzlercesi de çadıra girdi. Çadırda arama yapılıyor

06:17 Çadırlarda silah olduğuna dair ihbar mektubu olduğunu söylüyorlar.

06:10 Silivri nöbet alanındaki çadırlar kuşatıldı. Silah ve mühimmat bulunduğu iddiasıyla çadırlar boşaltılıyor. Çadırlar ard arda aranıyor.

Ulusal Kanal