Sezgin Baran Korkmaz, ABD’ye iadesine itiraz etti!

Sezgin Baran Korkmaz, ABD’ye iadesine itiraz etti!
20 Haziran 2022 15:41

SBK Holding’in sahibi Sezgin Baran Korkmaz’ın avukatları, Avusturya Adalet Bakanlığı’nın ABD’ye iade kararına itiraz etti.

 

 

Sezgin Baran Korkmaz, Türkiye’nin gündemine organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in ortaya döktüğü kirli ilişkilerle gelmişti. Peker, hakkında Türkiye’de de bir soruşturma bulunan Sezgin Baran Korkmaz’ın yurt dışına çıkmadan önce İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile görüştüğünü iddia etti. Peker devamında Soylu’nun, Korkmaz’a “Senin hakkında tahkikat yapıldı, yurt dışına çık. Yukarının haberi var, bu parayı da sil, sorun çıkacak” dediğini öne sürdü. Yurtdışına kaçan Korkmaz Avusturya’da ABD’nin talebiyle tutuklandı. ABD’den gönderilen 133 milyon dolar kara paranın ise Türkiye’de nasıl aklandığı ve buna kimlerin yardım ettiği hiç araştırılmadı. Avusturya’da tutuklu bulunan Korkmaz’ın iadesi için ABD ve Türkiye kendi ülkelerine teslim talebiyle başvuru yaptı.

 
Avusturya Wels Mahkemesi 25 Ağustos 2021 tarihinde Korkmaz’ın Türkiye’ye iadesine karar vermişti. Mahkeme ABD’nin iade talebini ise bu yılın mart ayında kabul etti. Mahkemenin her iki ülkeye de iade kararı vermesi nedeniyle dosya Avusturya Adalet Bakanlığı’na gitti. Bakanlık ise geçen günlerde Korkmaz’ın ‘öncelikle’ ABD’ye iade edilmesi yönünde karar verdi.

 

 

“Türkiye’ye iade edilmek istediğini’ söylemedi
Halk TV’den Seyhan Avşar’ın haberine göre, Korkmaz’ın duruşmalarda “Türkiye’ye iade edilmek istiyorum” diye talepte bulunmadığı bu nedenle Adalet Bakanlığı’nın kararına itiraz etmeyecekleri öne sürülüyordu. Ancak Sezgin Baran Korkmaz’ın avukatı Murat Volkan Dülger yaptığı açıklamayla karara itiraz ettiklerini açıkladı.