Sessiz Çığlık Buluşması’nda 42’nci hafta

Sessiz Çığlık Buluşması’nda 42’nci hafta
14 Eylül 2013 17:35

‘Balyoz Darbe Planı’ adıyla bilinen davada çeşitli cezalara çarptırılan ve Yargıtay’daki temyiz duruşmaları de sona eren 325 emekli ve muvazzaf amiral ve subay ailelerinin oluşturduğu ‘Vardiya Bizde Platformu’ üyeleri bugün yine Gölcük’te bir araya geldi.

 

Kocaeli’nin Gölcük İlçesi’ndeki Değirmendere semtindeki Atatürk Anıtı önünde düzenlenen 42’nci ‘Sessiz Çığlık’ buluşmasına tutukluların yakınlarından oluşan yaklaşık 25 kişi katıldı. ‘Sahte CD’leri kim üretti?’, ‘Bilirkişi raporları, deliller sahte diyor’, ‘Yargıtay, balyoz yalanına kanma, hukuk katliamına ortak olma’ yazılı pankartlarla tutuklularının fotoğraflarının da taşındığı ‘Sessiz çığlık’ eyleminde açıklama yapıldı.

 

42dd05c0b29899500620c3ba16843be8

 

ONLARI ÇOK ÖZLEDİK

 

Emekli Tuğamiral Ahmet Türkmen’in eşi Nuray Türken yaptığı açıklamada şunları söyledi:

 

“Yargı kararlarını ve 9 Ekim’de verilecek kararları bekliyoruz. Eşlerimizin 9 Ekimde serbest kalacaklarına inanıyorum. Onları çok özledik. Yeter artık bu kadar haksızlık, hukuksuzluk. Eşim 2.5 senedir hapiste. Bir seneye yakındır da sessiz çığlımıza devam ediyoruz.”

 

d30233d8eb79a3f1f4a7f3bf75b6866d

 

Tutuklu ailelerine destek için buraya geldiğini söyleyen emekli asker Orhan Aslan ise, Söylenecek herşeyi söylediklerini belirterek şöyle devam etti:

 

“Arkadaşlarımızın değişik komplolarla haksız yere esir edildiğini düşünüyorum. Bir an evvel serbest kalmaları için adaletin işlemesini talep ediyoruz. Her hafta onlarla birlikte bizim ruhlarımız da esir edildi. Suçsuz yere yargılanıp hapse atıldıklarını düşündüğüm için ben de onlarla birlikte kendimi hapse atılmış hissediyorum. Çünkü onların suçsuzluğuna bütün kalbimle inanıyorum. Aaynı şekilde ailelerinin de haksız yere yargılandığını düşünüyorum. Bu haksız uygulamanın bir an evvel son bulmasını arkadaşlarımızın serbest kalmasını ve bu mahkemelerinde bir an evvel düşünülmesini talep ediyorum. Bunun için her hafta burada bu mücadeleyi, taleplerimiz yerine gelinceye, arkadaşlarımız özgür kalıncaya kadar sürdüreceğiz.”

 

Tutuklulardan Deniz kurmay Aybay Yavuz Kılıç’ın babası İsmail Kılıç ise, “Umutlarımızı yitirmiyoruz bekliyoruz. Bir gün iyi günler bizi de bulacak. İnşallah bunlara sebep olanlar da cezasını çekecek” dedi.