SEO Hakkında Bilinmesi Gereken 9 Önemli Adım

SEO Hakkında Bilinmesi Gereken 9 Önemli Adım
18 Ağustos 2022 15:25

Yeni başlayanların merak ettikleri sorular arasında SEO nedir sorusu genellikle en başlarda gelir. İlgili anahtar kelimeler aracılığıyla arama sonuçlarında en üst sıralarda yer almayı sağlayan SEO çalışmaları web sitenizi daha fazla insanın ziyaret etmesine katkıda bulunur. SEO ile birlikte reklam ve pazarlama faaliyetlerini de doğru şekilde yürüttüğünüzde kısa süre içerisinde verimli geri dönüşler alabilirsiniz.

 

SEO çalışmaları yaparken ilgili sayfaların birbiri ile linklenmesi, özgün içerikler kullanılması, site hızının iyileştirilmesi, görsel açıklamaları gibi detaylara önem vermeniz gerekir. Bunlara haricinde SEO hakkında bilmeniz gereken adımlar şunlardır:

Kapsamlı Araştırma

SEO için olmazsa olmazlar arasında yer alan anahtar kelimeleri doğru seçebilmek için kapsamlı araştırma yapmanız gerekir. Rakiplerinizin bu alanda neler yaptığını bilmek, işinizle alakalı ayrıntılara hakim olmak ve doğru hamleler atmak için bilgi sahibi olmalısınız. Böylece uygulama aşamasında hata payı en aza inecektir.

Anahtar Kelime Dağılımı

Verimli sıralamalar elde edebilmek için anahtar kelimeleri metnin içine yerleştirmeniz gerekir. Tüm içeriği bu kelimelerle doldurmak yerine başlığınızda odak kelimeye yer verin. Ayrıca ilk 300 kelime içerisine ve alt başlıklara da ana anahtar kelimeleri koymalısınız.

Google Araçlarını Verimli Kullanın

SEO nedir ve nasıl yapılır diye araştırdığınızda bu süreçte en büyük yardımcınızın Google araçları olduğunu görebilirsiniz. Google Trends, Google Analytics ve Google Search Console kullanabileceğiniz en verimli araçlar olacaktır. Bunlardan elde ettiğiniz verileri doğru yorumlamalı ve uygun stratejiler belirlemelisiniz.

Gelişmeye ve Öğrenmeye Açık Olun

SEO ile ilgili gelişmeleri yakından takip etmeli ve dijital pazarlama hakkında güncel kalmalısınız. Rakiplerinizin değişimlerini izleyerek onlara ayak uydurmalı, sitenizin alt yapısının geride kalmasını önlemelisiniz. Yazılım dilleri ile ilgili araştırmalar yapmalı ve toplum trendlerini yorumlamalısınız.

Teknik SEO Temellerini Bilin

SEO hakkında temel bilgilere hakim olmanız sizi daima bir adım önde tutacaktır. Görsel isimlerini bilmek ve boyutlarını ayarlamak, blog yazılarının dizine eklenmesini sağlamak, belirli bir sayfada çok fazla açılır pencere olmasını önlemek bunlardan yalnızca birkaçıdır.

Resim1

 

Raporlama ve Analiz Yapın

Tüm ilerlemeleriniz kaydederek rapor haline dönüştürün. Bunlara ilişkin stratejiler geliştirin ve kaliteli hizmet sunmanın yollarını arayın.

Geçmişten Ders Çıkarın

Analizlere baktığınızda geçmiş dönemlerde yaptığınız hatalar varsa bunları tekrar yapmamayı ve nasıl doğru şekilde ilerleyeceğiniz öğrenin. Yapay zekadaki gelişimi takip ederek çağa ayak uydurmalısınız.

Farklı Pazarlama Ağlarını Kullanın

Birçok mecrada faaliyet göstermeniz sizi daha fazla kişiye ulaştıracaktır. Sosyal medyada bulunmayı ihmal etmeyin ve içeriklerinizi mutlaka görsellerle destekleyin.

SEO Çalışmalarınızı Dengede Tutun

SEO nedir sorusuna cevap aradığınızda karşınıza sayısız öneri tutacaktır. Her biri işe yarayan bu önerileri dengede tutarak uyguladığınızda daha yüksek verim alabilirsiniz. Çalışmaları sınıflandırarak odaklanmanızı daha kolay hale getirebilirsiniz. Bunu yaparken SEM SEO danışmanlarından destek talep edebilirsiniz.