SEO Analizi Nedir, Web Sitesine Özel Analiz Yöntemleri Nelerdir?

SEO Analizi Nedir, Web Sitesine Özel Analiz Yöntemleri Nelerdir?
24 Ocak 2023 19:42

En anlaşılır tabiri ile SEO analiz bir web sitesinin belli bir zaman içerisindeki erişilebilirlik oranını gösterir. Bu performans incelemesi arama kriterlerine bağlı olarak değişir. Kendi içerisinde rakip, anahtar kelime, site analizi gibi farklı türlere ayrılan bu analiz şekli, Google algoritmaları baz alınarak yapılır. Çalışmalarda kullanıcı deneyimi ile web sitesinin arama motoruna uyumluluğu değerlendirilir. SEO amacıyla yapılan çalışmaların ne tür getiriler sağladığını görmek için analizlere ihtiyaç duyulur. Web sitesinden yüksek geri dönüşler elde etmek ve arama motorlarından organik trafik çekmek isteyen kullanıcıların SEO analizi yapmaları gerekir.

 

Başarılı bir analiz yapmak istediğinizde çeşitli SEO araçlarından destek alabilirsiniz. Bu amaçla kullanabileceğiniz araçlar arasında Semrush, website penalty indicator, SEO ranking, spyfu, Google anahtar kelime planlayıcı, sitechecker.pro gibi araçları tercih edebilirsiniz. Bu araçları kullanmanız hem yaptığınız işi kolaylaştıracak hem de iş için harcadığınız sürenin daha az olmasını sağlayacaktır. Çalışmalarınızın ne tür sonuçlar getirdiğini görmek için SEO araçlarının raporlama özelliklerinden destek alabilirsiniz.

Web Sitesine Özel Analiz SEO Analiz

Arama motoru uyumluluğu konusunda web sitenizin ne durumda olduğunu görmenizi sağlayan SEO analiz yeni stratejiler belirlemenizi daha kolay hale getirir. Bu analizi yaparken izleyeceğiniz yöntemlerden bazıları şunlardır:

Google Sıralama Takibi Yapın

Arama motoru optimizasyonu yani SEO çalışmalarında her zaman temel amaç Google sıralamasında ilk sıralara çıkmaktır. Bunu sağlamak adına Semrush, Ahrefs gibi analiz araçlarını kullanarak web sitenizin hangi sırada yer aldığını görebilirsiniz.

İçerik Kalitesini Analiz Edin

İçerik kalitesi web sitelerinin sıralamasını doğrudan etkileyen unsurlar arasındadır. Google’da kolay ve hızlı bir şekilde öne çıkmak için bu analizi yapmanızda fayda vardır. Analiz sırasında görseller, başlık, backlinkler, anahtar kelime yoğunluğu, alt başlık, içerik uzunluğu ve URL gibi unsurları göz önünde bulundurmanız gerekir. Bunların yanı sıra meta tag ile meta description verilerine de önem vermenizde fayda vardır.

Anahtar Kelimeleri Kontrol Edin

Belli bir anahtar kelime yoğunluğu SEO uyumlu içerikler için gereklidir. Genellikle uzmanlar bu yoğunluğun yüzde 1 ile 2 arasında olmasını tavsiye ederler. Eğer bu oran aşılırsa Google tarafından içerik spam olarak algılanabilir ve başarısız sonuçlar ortaya çıkar. Bunu önlemek adına içerik analizlerinde anahtar kelimeler ile bu kelimelerin yoğunluğuna dikkat etmelisiniz. İçerik kalitenizi artırmak ve sitenizi aramalarda öne çıkarmak için SEM SEO desteğine başvurabilirsiniz.