Sen kimsin Bakan Günay?

Sen kimsin Bakan Günay?
25 Ağustos 2012 17:27

“Sen” hitabını kullanmam yakın olduğum insanlar dışında ama dilimizin naif ve günlük kullanımında, “Sen kimsin” şeklinde ve bazen de çok anlamlı olan bir kalıp var.

H&H SAFİLE USUL

O kalıbı kullanmak istiyorum şimdi çünkü Hükümet’e sosyal demokrat sos katkısı sağlayan Hükümet Bakanı Ertuğrul Günay tüm gelişmiş batılı devletlerde de askeri cenaze törenlerinde uygulanan bir devlet ritüelini uygulamakta olan askeri birliğe, elini kolunu onlara doğru odacısını azarlayan yeşil kürklü müdür gibi kaldırarak, “Kesin şu bandoyu, halk tekbir getirecek” şeklinde azarladı Antalya’da.

Ve, “Sen kimsin” kalıbı siz hitabı ile olmaz.

Dolayısıyla, “sen” hitabım” Günay’la tanışıklığım sebebiyle değil, onunla olan meramımı anlatırken bu kalıbı kullanmak istememden dolayı.

Şimdi…

Askeri birliği, “Kaldırın şu bandoyu” şeklinde azarlayan Hükümet Bakanı Günay’a diyorum ki..

Sen kimsin Bakan Günay?

Anladık Bakansın.

Ama devletlerin askeri cenazelerde uyguladıkları ritüellere müdahale hakkın yine de yok.

Burası eğer krallık veya kral soytarılarının hüküm sürdüğü bir Ortadoğu devleti değil de…

Kurumlaşmış ve gelişmiş bir nizamlar devleti ise, sen bunu yapamazsın.

Üstelik Bakan Günay…

Çok ayıp ve berbat bir biçimde askeri devlet töreni ile halkın cenaze namazında kullandığı Allahuekber sözünü karşı karşıya getiriyorsun ki…

Bu bana senin Başbakan’a bir mesaj çekmek için bu tür bir davranışa dahi tevessül edecek kadar zor bir durumda olduğunu düşündürüyor.

Şöyle ki…

Tiyatroların özelleştirilmesi hikayesinde sen bile bu kadar kendini bilmezliğe, bu kadar kültürsüzlüğe tahammül edememiş ve mırın kırın etmiş, yani tiyatroları özelleştirmeye karşı olduğunu belli etmiştin.

E, ne de olsa serde maziden kalma kültür birikimleri var.

Her bir solcu, sosyal demokratın teninde şehir tiyatrolarından kalma bir esinti vardır zira ve sen de içinde bir köşede kalan o esintiye teslim olmuştun o günlerde muhtemelen.

Şimdi ama bunu telaffi etmen lazım.

Bunun için de bu müptezel seviyeye inip, din ile devlet egemenliğini sembolize eden bir ritüeli karşı karşıya getirerek aferin almak için askeri bandoyu bu şekilde azarlamış olabilirsin.

O halde, bu da sana şan olsun, şeref olsun!


Yazarın Son Yazıları:
AKP seçmeninden oy alacak
Mütekabiliyet
Kuyruğundan iyi tutuyor