Şehit babasından oğlunun ölüm yıldönümünde sitem

Şehit babasından oğlunun ölüm yıldönümünde sitem
1 Eylül 2013 12:21

Hakkari’nin Çukurca İlçesi’nde Köprülü Jandarma Tabur Komutanlığı’nda 7 yıl önce terör örgütü PKK’nın saldırısında şehit düşen Asteğmen Zeki Burak Okay, ölüm yıldönümünde Bursa’daki mezarı başında anıldı.

 

Şehit babası Sezai Okay, duygusal bir konuşma yaparak, kendilerine gereken ilginin gösterilmemesine sitem etti.
Pınarbaşı Şehitliği’nde düzenlenen anmada konuşan şehit babası Sezai Okay, 7 yıl önce bugün oğlunun şehit düştüğünü hatırlatarak, büyük bir acı yaşadıklarını kaydetti.

Şehit ailelerine ve kendilerine ilgi gösterilmemesinden yakınan Sezai Okay, “Herkes evladına sarılırken şehit anne ve babalarının soğuk mezar taşlarına sarıldığını, ülkede yaşananların çektikleri bu acıları bile unutturduğunu söyledi. Okay, Ülkemizi yönetenler, çocuklarımız için ‘kelle’ dediler. ‘3 tane Mehmetçik için Meclisi mi toplayacağız’ dediler. Diyarbakır’da yaptıkları konuşmalarla alt kimlik, üst kimlik ile ülkemizde yaşayan insanları ayırmaya çalıştılar” diye konuştu.

 

BAŞBAKANIMIZ BAŞSAĞLIĞI DİLEMEDİ

Şehit babası Sezai Okay, çözüm sürecinin ülkeyi böleceği ve devletin bu süreçte ‘bebek katilini’ muhatap aldığı görüşünü savundu. İktidarı da sert dille eleştiren şehit babası Sezai Okay, konuşmasını şöyle sürdürdü
“Bizim çocuklarımız peş peşe öldüler. Bize başsağlığı bile dilemeyen bir Başbakanımız dün Rabia için hüngür hüngür ağladı. Peki bizim çocuklarımız için neden ağlamadı Günlerce ağlayan anneler için neden ağlamadı Günlerce ağlayan biz babalar için neden ağlamadı Ama Raiba için hüngür hüngür ağladı. Hüngür hüngür ağlıyor.Ben duymadım bir kere şehidimiz için ağladığını. Burada 115 yavru yatıyor. Bir tanesini duymadık. Peki nedir bu Ülkemizi bölmek isteyenlerle görüyoruz, yüreğim acıyor artık benim.”

Şehit Asteğmen Zeki Burak Okay’ın mezarı başında düzenlenen anma töreni duaların okunmasının ardından sona erdi.