‘Sedat Peker’in iddiaları savcılıkta; Organize Şube, 11 Nisan tarihinden beri top çeviriyor’ iddiası!

‘Sedat Peker’in iddiaları savcılıkta; Organize Şube, 11 Nisan tarihinden beri top çeviriyor’ iddiası!
11 Temmuz 2022 09:21

Gazeteci Erk Acarer, organize suç örgütü liderliğinden hüküm giyen Sedat Peker’in iddialarında ismi geçenler hakkında ‘Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı RecepTayyip Erdoğan ve milletvekilleri hariç tutulmak üzere’ Ankara ve İstanbul başsavcılığınca iki soruşturma açıldığını fakat polisin ‘soruşturma dosyasına dokunmadığını’ söyledi. Acaer, başsavcılığının ‘dosyanın peşinden giderek’ Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne ‘parlementerler ve Erdoğan’ı ayırarak’ iddiaları araştırıp tutanak hazırlama talimatı verdiğini ancak Organize Şube’nin, 11 Nisan tarihinden beri top çevirerek dosyaya kimsenin dokunamadığını iddia etti.

 

 

Birleşik Arap Emirlikleri’nde (BAE) bulunan Sedat Peker’in açıklamalarının ardından Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) Recep Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar, eski Başbakan Tansu Çiller, eski MİT Özel Harekât Dairesi başkanı Korkut Eken, Süleyman Soylu’nun kardeşi Sadık Soylu, eski Başbakan Binali Yıldırım, Binali Yıldırım’ın oğlu Erkam Yıldırım, daha sonra öldürülen KKTC’li kumarhane sahibi Halil Falyalı, Sedat Peker, Sedat Peker’in kardeşi Atilla Peker hakkında Ankara başsavcılığına gönderilmek üzere İzmir başsavcılığına suç duyurusunda bulunmuştu.

 

 
Gazeteci Erk Acarer sosyal medya hesabı üzerinden, Ankara başsavcılığının soruşturmayı başlatarak dosyayı, incelemesi için İstanbul başsavcılığına gönderdiğini söyledi.

Buna göre Ankara başsavcılığı dosyada ‘parlementer sıfatına haiz kişileri’ ayırdı. Ancak Mehmet Ağar, Erkam Yıldırım ve Halil Falyalı’nın ‘soruşturulabilir’ olduğuna kanaat getirdi.

Acarer, İstanbul başsavcılığının dosya hakkında zaten halihazırda bir soruşturma yürütüldüğü gerekçesiyle ‘yetkisizlik kararı’ aldığını söyleyerek “Bu noktada bu büyük iddialar hakkında bir değil iki dosya birden olduğunu anlıyoruz” dedi.

 

 

‘Emniyettekiler 17-25 akıbetine uğrayacaklarını düşünüyor’

 
Gazeteci, Ankara başsavcılığının ‘dosyanın peşinden giderek’ Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne yine ‘parlementerler ve Erdoğan’ı ayırarak’ iddiaları araştırıp tutanak hazırlama talimatı verdiğini söyledi.

Acarer, şöyle devam etti: “Organize Şube, 11 Nisan tarihinden beri top çeviriyor. Dosya masada kimse dokunamıyor. Çünkü dokunurlarsa iki şey olacak. HTS kayıtları, tanıklar ve belgeler iddiaları doğrulayacak. Emniyettekiler bunun sonucunda 17-25 akıbetine uğrayacaklarını ve tutuklanacaklarını düşünüyor. Hal böyle olsa da bu iddialar hakkında artık kayda geçen evraklar var. Bu önemli bir aşama sonuçlarını hep birlikte göreceğiz.”

Cumhuriyet’ten Mehmet Oflaz’a konuşan HKP Genel Sekreter Yardımcısı Av. Tacettin Çolak konuya ilişkin şunları dedi:

“O gün İzmir Adliyesi’nde suç duyurusu yaptığımızda polisin müdahalesi ile karşılanmıştık, maalesef.

 
Ankara savcılığı, parlamenterler hakkındaki soruşturma yapmayıp, parlamenter olmayan şüpheliler hakkında soruşturmayla ilgili yetkisizlik kararı vererek İstanbul başsavcılığında yürüyen başka bir soruşturma dosyası ile birleştirmiştir. Bize bu yetkisizlik kararı tebliğ edildi. Ancak İstanbul başsavcılığı dosya numarası bildirilmedi. Muhtemelen Atilla Peker dosyası ile birleştirildi diye düşünüyoruz. Ancak her şeye rağmen bu önemli bir gelişmedir. Zira şimdiye kadar genellikle takipsizlikle sonuçlanan suç duyurularımız hakkında böyle bir gelişme önemli bir kazanımdır. Önemli olan suçların takipsiz, suçluların da cezasız kalmamasıdır.

Şunu da belirtelim ki, parlamenter olanların ayrı yargılama usulüne tabi olmaları onların yargılanmamaları anlamına gelmez. Ankara savcılığının bu kişiler hakkında fezleke düzenleyip meclise sunması gerekir.”