Sedat Peker’e AKP soruları!

Sedat Peker’e AKP soruları!
21 Mayıs 2021 09:12

Korkusuz yazarı Ahmet Takan, yayınladığı videolarla Türkiye’nin gündemine oturan organize suç örgütü lideri Sedat Peker’e açık mektup yazdı.

 

 

Takan’ın bugünkü köşe yazısı şöyle:

 

Bay Sedat Peker,

 

Ne ben sizi ne de siz beni tanırsınız. Zaten bundan da doğal bir şey olamaz. Ancak itiraf etmeliyim ki; garip ülkemi sarsan videolarınızı ben de yurdum insanları gibi büyük bir ilgi ile takip ediyorum. Başlarda, anlattıklarınızın bir bölümü, biz Ankara gazetecilerinin duyduğu ancak belgeleyemeyeceği türdendi. Vites yükselterek yayına çıkardığınız videoların tümünde görüyoruz ki, bir dönem ortaklık yaptığınız iktidar hakkında elinizde sayısız bilgi ve belge var.

 

Bay Sedat Peker,

 

Saray iktidarının basın özgürlüğü, haber alma ve verme özgürlüğü, fikir özgürlüğü konusundaki tutumunu bizim kadar iyi biliyorsunuz. Yayınladığınız videolarda da bunun çarpıcı örneklerini gözler önüne serdiniz!.. Üzülerek ifade etmek isterim ki; gerçek gazetecilerin böyle bir ortamda gerçek bilgi ve belgelere ulaşması deveye hendek atlatmak kadar zor. O yüzden, 2002 yılından bu yana kafamı kurcalayan bazı konular hakkında size sorular yöneltmek isterim ve bildiklerinizi kamuoyuna açıklamanızı bekliyorum. İfadelerinizden anladığım üzere, iktidar ile bu kadar iç içeyseniz, sorularıma kolayca yanıt vereceğinizi tahmin ediyorum.

 

 

Bay Sedat Peker,

Açık yüreklilikle yanıtlamanızı beklediği sorularım şöyle;

-AKP’nin kuruluş projesi hakkında bildikleriniz nelerdir?..

-2002 yılında AKP iktidara gelmesi için yurt içinde ve yurt dışında kurulan organizasyonlar ve içerde/dışarda yapılan gizli mutabakatlar nelerdir?..

-ABD’nin Irak’ı işgal etme planına karşılık, Abdullah Gül hükümetinin dönemin ABD Başkanı Bush ile yaptığı “at pazarlığı”nın içeriği hakkında neler biliyorsunuz?..

-TBMM’de reddedilen 1 Mart tezkeresinin perde arkası hakkında bilgi sahibi misiniz?..

– Tayyip Erdoğan’ın 2002’de kaldırılan siyasi yasağı hakkında neler biliyorsunuz?.. Mesela, perde arkası pazarlıklarda kimler/neler vardı?.. Kimlere neler vaat edildi, kimlere neler gönderildi?..

– Oslo görüşmeleri ve devamındaki “çözüm süreci” hakkında bildikleriniz nelerdir?..

-Ergenekon ve benzeri kumpaslar hakkında neler biliyorsunuz?..

-Necip Hablemitoğlu cinayeti hakkında size ulaşan herhangi bir bilgi veya belge oldu mu?..

-Pensilvanya ziyaretleri hakkında elinizde ne gibi bilgi ve belgeler var?..

-17/25 Aralık olayları ile ilgili belge arşiviniz var mı?.. Varsa, kamuoyu ile paylaşmayı düşünüyor musunuz?..

-Rıza Zarrab’ı tanır mısınız?..

-Rıza Zarrab’ın Türkiye’de yakın ilişki içinde olduğu insanlar ve ilişkilerinin boyutları hakkında bilgi ve belgeleriniz var mı?.. Bu ilişkiler ağı sadece kamuoyunun duyduğu kadar mı?.. Daha ötesi var mı?..

-Adnan Oktar ve ilişkiler ağı ile ilgili malumat sahibi misiniz?..

-AKP iktidarının Yahudi lobileri ile iddia edilen ilişkilerini belgeleyebilir misiniz?..

-AKP iktidarının, para babası ve spekülatörü Soros ile muhabbetinin boyutları konusunda bilgi sahibi misiniz?.. Yoksa, bugüne kadar bizim duyduklarımız sadece bir şehir efsanesi mi?..

-AKP iktidarları döneminde çıkarılan af yasalarının gerçek perde arkası nedir?..

– Katar hakkında ne biliyorsunuz?.. Katar’ın Türkiye icraatlarına nasıl bakıyorsunuz?..

-AKP iktidarı döneminde yapılan ve rejim değişikliğine kadar varan referandumlar hakkında neler biliyorsunuz?.. Bu referandumlar öncesinde bir yerlerde birileri ile pazarlık masaları kurulmuş olabilir mi?.. Eğer kurulmuş ise, kimler neler almıştır?..

-Yanlış hatırlamıyorsam, bir videonuzda “Suriye ile ilgili konuşacağım” demiştiniz. Bu vesileyle sorumu genişleteyim; Suriye, Irak ve Libya politikalarına nasıl bakıyorsunuz?.. Bu bağlamda IŞİD terör örgütü hakkında neler biliyorsunuz?..

-Pandemi süreci, aşı ve ilaç trafiği ile ilgili elinizde bilgi, belge var mı?..

-SADAT yapılanması hakkında bildikleriniz nelerdir?..

 

 

Bay Sedat Peker,

İzleyebildiğim kadarıyla, açıklamalarınızda şahsınıza ait suç itiraflarında bulunuyor ve bunu korkusuzca yaptığınızı iddia ediyorsunuz. Eğer samimiyseniz, sizi kızdıracağını tahmin ettiğim şu soruları da yanıtlarınızı beklerim;

-Videolarınızda yer yer 15 Temmuz hain FETÖ kalkışmasına değiniyorsunuz. Belli ki, turpun büyüğü heybede!.. 15 Temmuz’da Sedat Peker bir rol aldı mı?.. O karanlık gecede adamlarınız arazide miydi?..

– “Bilmiyorduk başta bu kadar kötü olduklarını, alınları secdeye gidiyordu” dedikleri eski ortaklarının yerini siz ve adamlarınız mı aldı?.. Şimdi, siz de yolları ayırdığınıza göre, nasıl bir “aldatıldık” açıklaması bekliyorsunuz?..

-Bunca itirafın ve kendi ellerinizle ortalığa döktüğünüz kirli çamaşırların ardından, lideri olduğunuz suç örgütü yapısından istifa etmeyi düşünüyor musunuz?..

-Bundan sonraki hayat planınız nedir?.. Büyükelçilik bekliyor musunuz?..

Not; okurlarımız kızıp darılmasınlar… Sedat Peker, ülkenin gündemini belirliyor. Devletin resmi televizyon kanalında bile adamın açıklamaları saatlerce tartışılıyor. Saygın devlet iddiasında olunan bir memlekette, o devletin İçişleri Bakanı devletin resmi kanalına çıkarak bir mafya liderine küfürler savuruyor. Bağımsız denilen yargı, günlerdir trene bakar gibi olup bitenleri seyrediyor. Devlet ayağa düştü!.. Kimsenin umurunda değil… Filistin’i kurtaralım derken Türkiye Cumhuriyeti devleti ve ülkesi tüm dünyaya rezil oldu. Ümmetçilikle beraber milliyetçilik de paspas edildi!..

Ta en başından beri başta FETÖ olmak üzere ülkemdeki karanlık ağları yazıyorum. Hâlâ bedel ödüyorum!.. Yasaklı gazetecilerin başındayım…

Kimse kusuruma bakmasın!..

Sedat Peker bu kadar ciddi makamlarda dolaşıp yer aldıysa kimse de buna “hayır” diyemiyorsa bana da ilgili şahsa mektup yazmaktan başka çare kalmaz!..