Sedat Peker cephesinde kritik gelişme: Emre Olur, BAE’den Türkiye’ye geri mi yollandı?

Sedat Peker cephesinde kritik gelişme: Emre Olur, BAE’den Türkiye’ye geri mi yollandı?
17 Eylül 2022 12:15

Geçen yıl itibariyle sosyal medya hesaplarından siyaset-mafya-sermaye ilişkilerine dair önemli ifşaatlarda bulunduğu videolarıyla gündem olan suç örgütü lideri Sedat Peker’e suikast iddialarının ardından kritik bir iddia gündeme getirildi.

 

 

Peker’in basın danışmanı olarak bilinen Emre Olur’un Birleşik Arap Emirlikleri’ne (BAE) gittiği, burada oturum izni vermeyen BAE tarafından önce Arnatvutluk’a gönderildiği, oradan da Türkiye’ye teslim edildiği iddia edildi.

Gazeteci Erk Acarer, Peker’e yakın kaynaklardan edilen bilgileri paylaştı. Buna göre Olur, 3 gün önce Arnavutluk’tan BAE’ye geçti ve sonra oturum işlemlerini tamamlamak için devlet dairesine çağrıldı, ancak Olur’un işlem yapılmadı. Daha sonra Arnavutluk’a geri gönderilen Olur’u buradan Türk yetkililer teslim aldı.

 

Acarer’in paylaşımında şu ifadeler yer aldı:

 

“Önce Sırbistan aktarmalı uçakla Arnavutluk’a yollanıyor. Önceden haber verildikleri anlaşılan Türk yetkililer, onu oradan teslim alıp bu sabah itibarı ile Türkiye’ye getiriyor. Birbiri ardına gelişen bu olaylar bize ‘bir şey’ anlatıyor. Peker’in, başına 25 milyon dolar konması, evine saldırı, ardından yakınlarının kurşunlanması ve kilit adamına yönelik operasyon, hem Türkiye hem de çeşitli saiklerle yakınlaşılan ve anlaşmalar yapılan BAE’nin Peker’e mesajı. Olanları ‘Bir daha paylaşım yaparsan seni de iade ederiz’ diye okunabilir. Anlattıklarının ne kadar önemli olduğu bir kez daha teyit ediyoruz. Keşke biraz daha derinlemesine araştırma yapabilseydik, gerçeğin biraz daha üzerine gidebilseydik ve böyle balık hafızalı olmasaydık!”

 

“AVUKATLARI DEVREYE GİRDİ, İSTANBUL’A GETİRİLEMEDİ”

 
Acarer, gelişmeye ilişkin yaptığı bir sonraki paylaşımında ise Olur’u İstanbul’a getirecek uçağın avukatlarının devreye girmesiyle engellendiğini aktardı. Acarer, şunları dile getirdi:

“Emre Olur 08.30’da İstanbul uçağına bindirildi. Fakat uçak kalkarken Arnavutluk’taki avukatları devreye girdi. Kendisi ve ailesi Arnavutluk vatandaşıymış. Avukatlar Türkiye’ye gönderilmesinin AİHM kurallarına aykırı olduğunu söylüyor. Son bilgi İstanbul’da değil, Arnavutluk’ta havalimanı nezaretinde olduğu. Yine edindiğimiz bilgiler Türk yetkililerin buraya gittiği yönünde!”

Konuya dair henüz resmi makamlardan ise bir açıklama gelmedi.