Seçimlere sayılı günler kala sosyal yardım için musluklar açıldı!

Seçimlere sayılı günler kala sosyal yardım için musluklar açıldı!
25 Şubat 2023 10:29

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, yüz binlerce ton kömür temin etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 14 Mayıs olarak işaret ettiği seçim toplantısına sayılı günler kala, “İhtiyaç sahiplerine dağıtılması” amacıyla satın alınan yüz binlerce ton kömür “İktidar seçimler yaklaşırken sosyal yardım musluklarını açacak” yorumlarına yol açtı.

 

 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü, “İhtiyaç sahibi ailelere dağıtım yapılmak üzere” satın alacağı kömürler için 20 Ocak’ta beş farklı ihale düzenledi. Tamamı pazarlık yöntemiyle gerçekleştirilen ihaleler kapsamında kömür dağıtımı yapılacak beş bölge belirlendi.

 

 

SÖZLEŞME BEDELİ 934,8 MİLYON TL

 

Birgün’den Mustafa Bildircin’in haberine göre Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü’nce gerçekleştirilen beş ihale kapsamında satın alınan kömürün miktarının 188 bin 22 ton olduğu öğrenildi. İhalelerin ikisinin sözleşmesi 27 Ocak’ta, üçünün sözleşmesi ise 30 Ocak’ta imzalandı. Beş sözleşmenin toplam bedeli ise kayıtlara, 934 milyon 815 bin 62 TL olarak geçti.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 2022 yılında 52,6 milyar TL kaynak kullandığı, “Yoksullukla Mücadele ve Sosyal Yardımlaşma” kalemi için kullanacağı kaynağı 2023’te üç kat artıracak. 2023 yılında yoksullukla mücadele için 138,1 milyar TL harcanacak. 2023 yılındaki sosyal yardım tutarı hane başına 456 TL olacak. AKP iktidarı daha önce de birçok seçim rüşvetine imza atmıştı. Emeklilikte Yaşa Takılanlar’dan 3600 Ek Göstergeye kadar yapılan birçok hamle seçim rüşveti olarak yorumlanmıştı.