Seçimlere darbe diyen bir İçişleri Bakanı görevde kalamaz!

Seçimlere darbe diyen bir İçişleri Bakanı görevde kalamaz!
28 Nisan 2023 17:39

İstanbul Fatih’teki İstanbul İlim ve Kültür Vakfı’nı ziyaret eden İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu burada yaptığı konuşmada aynen şöyle diyor.

 

Yunus BÜLBÜL H&H YORUM

Fotoğraf: Süleyman Soylu Twitter

 

 

14 Mayıs 2023, Batı’nın siyasi darbe girişimidir. Türkiye’yi tasfiye etmeye yönelik hazırlıkların 14 Mayıs’ta her birini bir araya getirerek oluşturulabilecek darbe girişimidir. Bunu ben söylemedim. Bunu bugün Amerika’nın başındaki zat yıllar önce söyledi. Yıllar önce denedikleri bütün yöntemler berhava olunca ancak böyle bir yöntemle Türkiye’yi ele geçirebileceklerini ifade ettiler

 

 

 

 

Bu söylediklerinin doğruluğuna o kadar inanıyor ve görüşlerine taraftar bulmak için söylediklerinin orada kalmaması tüm ülkede duyulması için sosyal medya hesabından görüntülü olarak paylaşıyor.

 

 

 

Yani bu şahıs diyor ki 14 Mayıs genel seçimleri bir darbe girişimidir. Dünya siyasi tarihi bu güne kadar serbest seçimler yoluyla darbe yapıldığını görmedi.

 

 

Süleyman Soylu, Millet İttifakı Darbe Komitesi,bu ittifaka oy veren on milyonlarca seçmen yani bizler hepimiz darbeye destek siviller oluyoruz öyle mi Süleyman.

 

 

Süleyman Soylu, sandıklara gidip seçimlere katılarak fiili olarak darbeye iştirak etmiş kişiler olarak bizler hakkında işlem mi yaptıracaksın Süleyman.

 

 

İç İşleri Bakanı sıfatıyla emrindeki yüz binlerce Polisi ve Jandarmayı seferber edip  65.Milyon seçmeni gözaltına mı aldıracaksın Süleyman.

 

 

Polis ve Jandarma yetersiz kalırsa ordudan destek mi isteyeceksin daha olmadı NATO’dan yardıma mı çağıracaksın Süleyman.

 

 

Ne yapacaksın Süleyman Soylu söyle.

 

 

En demokratik hakkımızı kullanarak beğenmediğimiz ülkeyi yönetemediğini düşündüğümüz Recep Erdoğan İktidarını değiştirmek için seçim sandıklarına oy vermeye gittiğimizde tıpkı boğaz köprüsünde hazır kıtalara boğazlattırılan acemi erler gibi biz seçmenleri tek tek boğazlattıracak mısın Süleyman.

 

 

Ne yapacaksın Süleyman Soylu keskin nişancılara oy verdikten sonra çıktığımız okul önlerinde kurşunlatıp vurduracak mısın Süleyman.

 

 

Böyle bir zırvalığı dillendiren bir kimsenin bir gün dahi İç İşleri bakanlığında tutulmaması gerekir. Demokratik seçimlere alenen müdahale etmek isteyen bu şahıs hakkında, kaldı ise Cumhuriyet Savcılarının harekete geçmesi lazım.

 

 

Süleyman Soylu’nun mensup olduğu kesim sandıkta darbeyi 17 Nisan Referandumu sırasında yasanın açık hükmüne rağmen mühürsüz oy pusulalarını geçerli sayarak yaptı.

 

 

Süleyman Soylu’nun mensup olduğu kesim sandıkta darbeyi İstanbul Belediye seçimlerinde kullanılan 4 oyun 3’çünü geçerli sayıp 1’rini geçersiz sayarak CHP adayı Ekrem İmamoğlu’nun kazandığı seçimlere iptal edip İstanbul üzerine yeniden çökmek için yaptı.

 

 

Güvenli seçim ortamı sağlamak ve seçmen sandıklarının güvenliğinden sorumlu olan birinin seçimleri darbe olarak nitelemesi öyle geçiştirilecek bir olay değildir. Süleyman Soylu’nun görevde olduğu bir seçimin güvenli olduğundan kimse bahsedemez.

 

 

Sandıkta oy kullanan bizlerin kullandığımız oyları sayıp toplamakla görevli olan Hakimlerin bağlı olduğu Adalet Bakanı adı Bekir Bozdağ olan zat Urfa’da Esnaf buluşmasında yaptığı konuşmada “14 Mayıs’ın akşamı Türkiye’de iki fotoğraftan biriyle karşılaşılır. Ya şampanya patlatıp bunu sabaha kadar kutlayanlar olacak ya da temiz alnını şükür için secdeye koyup Rabb’ine hamdedenler olacak. Bu ikisinden birini oluşturmak bizim, aziz milletimizin elindedir. O gece kimi sevindireceğimize iyi karar verelim” dedi

 

 

Bu konuşmayı yapan halkı bölüp parçalayan Bekir Bozdağ gibi birinin görevlendirdiği Hakimlerin seçimlerde adil davranacağından kimse bahsedemez.

 

 

Hemen derhal bu gün İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ tarafsız olmaları gereken unvanlarını bırakıp, görevlerinden ayrılmalı istifaya zorlanmalı.

 

 

 Yunus Bülbül Twitter

 

 


Yazarın Son Yazıları:
Partilerde ideoloji çöktü
Milli Eğitim Bakanı’nın sivil toplum kuruluşları olarak gösterdiği tarikat ve cemaatler
Salim Çoruk Mamak Belediye Başkan aday adayı oldu