Seçim taktiği ortaya çıktı!

Seçim taktiği ortaya çıktı!
18 Haziran 2022 12:09

Korkusuz gazetesi yazarı Ahmet Takan, bugün kaleme aldığı yazısında “Erdoğan’ın en başta gelen akıl hocalarından” dediği SETA’cı Burhanettin Duran’ın dünkü yazısını yorumladı. Erdoğan’ın muhalefetin adayını yıpratmak için nasıl bir yöntem izleyeceği ortaya çıktı.

 

 

Fotoğraf: Francisco Seco/Copyright 2021 The Associated Press.

 

 

Korkusuz gazetesi yazarı Ahmet Takan, “SETA’dan al haberi!..” başlıklı bugünkü yazısında “SETA’cı Burhanettin Duran’ın Sabah gazetesinde dün yayınlanan “Erdoğan’ın oyunu hangisi” başlıklı yazısını okudum ve sorularımın cevaplarını buldum” diyerek gözden kaçan detayları aktardı.

Duran’ın “Kılıçdaroğlu haricindeki isimler 6’lı masanın vesayeti ile gelen “etkisiz, yönetemeyecek ve kukla aday” olarak etiketlenecek. Uzun bir seçim kampanyası dönemi başladı. 2023 seçimleri adayını belirlemeyi son döneme bırakabileceğin yerel yönetimler seçimine benzemiyor. Muhalefet asıl adayını açıklamayarak Erdoğan’ın oyununa geliyor olmasın? Erdoğan’ın mevcut oyunu bozma ve yeni oyun kurma kapasitesini muhalefetin hâlâ yeteri ölçüde anlamamış olması ilginç.” ifadelerini yorumlayan Takan, şunları söyledi:

Erdoğan, tam dişine göre gördüğü Kemal Kılıçdaroğlu, karşısına çıkmazsa nasıl bir strateji izleyeceğini de belirlemiş. Çıkarılacak adayın nasıl yıpratılacağı belli olmuş. “Kukla aday” diye kulp takacaklar. Şimdiden belli oldu; sarayı ve avenesinin dili daha da ağırlaşacak. Belden aşağı vurma, bu seçimde de sarayın seçim stratejisi olacak.
ERDOĞAN’IN MASAYA GETİRİLMESİNİ İSTEMEDİĞİ KONULAR
Duran’ın “2023 seçimleri “soruların, karşı soruların ve cevapların seçimi” olacak. Türkiye’nin “milli çıkarları”, “milli kimlik” ve “ülkeyi yeni yüz yıla kimin taşıyabileceği” konuları etrafında kıyasıya bir söylem kavgasına tanık olacağız.” ifadelerini yorumlayan Takan şunları yazdı:

“Demek ki; Erdoğan, ekonomik kriz konularının masaya gelmesinden itina ile uzak duracak. Dış politika ve Mehmetçiğin sırtından milleti hamasete boğacak.”