‘Seçim bitti evleri yıktılar’

‘Seçim bitti evleri yıktılar’
31 Mayıs 2023 09:32

İstanbul’daki AKP’li Çekmeköy Belediyesi, dün sabah 06.00 sularında zabıta ve çevik kuvvet eşliğinde Nişantepe Mahallesi’ne gitti. Yıkımı belirlenen üç gecekonduda kalan yurttaşlar ekipler tarafından iddiaya göre darp edilerek sokağa atıldı. 10 çocuğu, eşi ve yatalak annesiyle birlikte yaşayan Birol Uluçetin, evinden ters kelepçeyle çıkarıldı.

 

 

Evleri yıkılan yurttaşlar ve komşuları Cumhuriyet’e konuştu. İsmini vermek istemeyen bir komşu, “İnsanlar borç alarak arazilerinin üzerine iki göz oda yaptı. Belediye ise seçimden sonra sanki suçluymuş gibi çocukları saçlarından tutup sokağa attı. Ev sahibini ise ters kelepçe yaparak sokağa attılar. Bu ev izin alınarak yapıldı. Muhtarın ve Çekmeköy Kaymakamlığı’ndan bir yetkilinin haberi vardı” dedi.

Cumhuriyet’ten Şeyda Öztürk’ün haberine göre bölgenin gecekondu mahallesi olduğunu belirten komşu, “Biz Tayyip’e oy attık, o da arkamızda dursun. Seçimden önce romanlardan destek istiyordu. Seçim bitti evleri yıktılar” diye konuştu. Evi yıkılanlar arasında olan Erkan Balık ise, “Seçimden önce bize izin verdiler. Belediye önünde sesimizi duyurmaya çalıştık ama görüşmeyi kabul etmediler” ifadelerini kullandı.

 

 

‘DİLEKÇE GEREKLİ’

 
Konuya ilişkin ulaşmaya çalıştığımız belediyeden, “Sırf gazeteden arıyorsunuz diye bilgi veremeyiz. Dilekçe vermeniz veya üst düzey biriyle görüşmeniz gerekiyor” yanıtını aldık. “Üst düzey” kişilere bağlanmak istediğimizi söylediğimizde ise “yerlerinde olmadıkları” belirtildi.