SBK gitti, NBB mi geldi?

SBK gitti, NBB mi geldi?
1 Aralık 2021 06:30

Henüz Sezgin Baran Korkmaz (SBK) vakasının ne olduğunu tam çözemeden, bir benzeri boy göstermeye başladı şu sıralar: Necati Bulak Bourse (NBB). Her ikisinin hamisi de eski CIA direktörü Woosley.

 

 

Birgün’den Bahadır Özgür’ün haberine göre Bir fotoğraf paylaşmış; altına da şöyle yazmış: “Sol kanadımızın altında CEO Mr. James Woolsey ve sağ kanadımızın altında Merkel’in patronuMr. Wolfgang Schnur.”

r1

Bu sözlerin sahibinin hikayesi gerçek olamayacak kadar tuhaf. Neyse ki uzun süredir bir benzerineyakından tanık olduğumuzdan,az sonra okuyacaklarınız abartı gelmeyecektir.

Sezgin Baran Korkmaz (SBK) da hayatımıza görkemli bir giriş yapmıştı.Çoğu kimse adını Bora Jet’in satışındaki skandalla duydu. Onun da bir koltuğunun altında eski CIA direktörü James Woolsey duruyordu. SBK hakkında ABD’de hazırlanan iddianamede, kara para trafiğinde kilit rol üstlendiği ifade edilen “büyükbaba” lakaplı kişinin Woolsey olduğu ileri sürülüyor.

r2

Yeni “kahramanımız” da kelimenin tam anlamıyla aynı yolu izliyor görünüyor.Özel jetindeelini Woolsey’in omuzuna koyup, bir uçak şirketi satın almaya kalktığı anda, ilgiyi üzerine çekti.

17 Kasım 2021 günü, Turizmgazetesi sitesi yazarı Fehmi Köfteoğlu, Necati Bulak’ın, Onur Air’i alacağını duyurdu. Bulak’ın şirketi NBBHolding ile ilgili bazı bilgiler verdikten sonra, olayın SBK’yabir hayli benzediğini yazdı.

2003’te iç hatta uçan ilk özel şirket olan Onur Air,finansal sıkıntılar sonrası ucu Rıza Zarrap’ın ortağı BabekZencani’ye uzanan; kara para, dolandırıcılık, tehdit iddialarını barındıran garip bir alışverişin konusu olmuştu.

Ne oluyor da kara para, uyuşturucu ticareti vb. ile anılan bir dönemdeaynı tarzda, benzer ilişkiler ağına sahip hikayeleri yeniden ve yeniden okuyoruz? Tekaüt bir CIA’cının hamiliğindeortalığa saçılan milyon dolarların kaynağı nedir?Kimdir Necati Bulak ve hayatımıza nasıl girmiştir?

***

2018’inyaz aylarında bazı internet sitelerinde üst üste garip haberler yayınlandı.“ABD’nin en büyük kalkınma projesine bir Türk’ün damgasını vurduğu” belirtiliyordu. Özeti şöyleydi: Projenin adı ATAK 99’du. Merkezi ABD’den bulunan bir fon havuzu olan OGD Group’un yüzde 80 hissesini NBB (Necati Bulak Bourse) almıştı. Beyaz Saray sözcüleri ile görüşmeler yapmış ve projeye bizzat ABD hükümeti onay vermişti.

Hatta bir haberde projenin 10 Ağustos 2018 akşamı yapılacak resepsiyonla tüm dünyaya deklare edileceği yazıyordu. Resepsiyon oldu mu bilmiyoruz. Ancak NBB de tanınmış isimlerle bol bol fotoğraf çektirmeyi seviyor; bir de özel jetini sergilemeyi…

r3

r4

 

 

Haberin devamını için tıklayın