Sayıştay raporlarına yansıyan KTÜ ayrıntısı! CHP’li Kaya: Çaykara ve Of meslek yüksekokulları neden açılmadı?

Sayıştay raporlarına yansıyan KTÜ ayrıntısı! CHP’li Kaya: Çaykara ve Of meslek yüksekokulları neden açılmadı?
11 Ekim 2020 08:58

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, 2015 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi bünyesinde kurulan, “öğrencisi olmadığı ve eğitim faaliyetlerinin yürütülmediği” gerekçesiyle Sayıştay Raporlarına konu olan Of ve Çaykara Meslek Yüksekokullarını (MYO) gündeme getirdi. Sayıştay raporlarını inceleyen CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya konuya ilişkin şunları söyledi:

 

 

 

“Karadeniz Teknik Üniversitemiz Türkiye’nin en köklü eğitim kurumlarından biridir. Üniversitemiz Rektörlüğünün talebi ile 12/11/2015 tarihli Yükseköğretim genel kurulu kararıyla Çaykara Meslek Yüksek Okulu ve Of Meslek Yüksek Okulu kurulmasına karar verilmiş. Aradan 5 koca yıl geçmiş, 2020 yılı olmuş, fakat ortada ne yüksekokul var, ne de bu yüksekokullarımızda okuyan bir öğrenci! Bu nasıl iştir? Sayıştay Denetim Raporlarını okuduğumda bu konunun sorgulandığını gördüm. Raporlarda “Çaykara ve Of meslek yüksekokulunun mevzuat gereğince kurulmasına ve gerekli görevlendirmelerin yapılmasına rağmen öğrencisinin olmadığı ve bu birimlerde eğitim faaliyetlerinin yürütülmediği görülmüştür” deniliyor.”

 

 

BU GECİKMENİN SEBEBİ NE?

 

 

“Karadeniz Teknik üniversitesi Rektörlüğünün talebi ile 12/11/2015 tarihli Yükseköğretim Genel Kurulu kararıyla Çaykara Meslek Yüksekokulu ve Of Meslek Yüksekokulu kurulmuştur. Aradan 5 yıl geçmiş olmasına rağmen bu iki yüksekokulumuzun öğrencisi bulunmamaktadır. Bunun sebebi nedir? Biri çıksın bunu bizlere açıklasın. Of ve Çaykara ilçelerimizde Yüksekokullarımız açılmış olsaydı oralarda ticaret hareketlenecek, gelen öğrencilerimizin bu ilçelerimize ve esnaflarımıza çok büyük katkıları olacaktı. Bu ilçelerimizi bundan kimler ve neden mahrum bırakmıştır? Yüksekokullarımız neden açılmamıştır?

 

NE ÖĞRENCİ VAR NE DE BİNA

 

 

“Yüksekokullarımız 5 yıl önce kurulmuş olmasına rağmen yaptığımız araştırmalarda Of Meslek Yüksekokulu’nun herhangi bir binasının dahi olmadığını öğrendik. KTÜ Of Teknoloji Fakültesi içinde bir alan oluşturulacak ve eğitim orada görülecekmiş. Çaykara Meslek Yüksekokulu’muzun da binası yok. Ama Çaykara Halk Eğitim Merkezi binasının dışına “Çaykara Meslek Yüksek Okulu” tabelası asmışlar ve burada meslek yüksekokulunu temsilen bir memur duruyor. İki yüksekokulumuzun da müdürleri atanmış ancak bu müdürlerimiz öğrenci olmadığı için görevlerini yapamıyorlar. Binalar proje yapım aşamasındaymış, bize söylenen bu. 5 yıldır bitmeyen bir proje yapım aşaması! Yazık değil mi? 5 yıl olmuş fakat ortada ne yüksekokul var ne de öğrenci! İlçelerimize, oradaki vatandaşlarımıza “Yüksekokul açıyoruz” diye müjdeler verenler neredeler? Verdikleri sözleri neden takip etmiyorlar?”

 

ÇAYKARA VE OF MESLEK YÜKSEKOKULLARINI AÇALIM

 

 

“Buradan AKP Milletvekillerine ve tüm yetkililere sesleniyorum; hep birlikte bu konunun takipçisi olalım. Çaykara ve Of İlçelerimize söz verdiğiniz meslek yüksekokullarımızın bir an önce açılması için ne gerekiyorsa hep birlikte yapalım. Çok vakit kaybedildi, artık vakit kaybetmeyelim. Meslek yüksekokullarımız bir an önce faaliyete geçirilmesi ve öğrenci alımlarını yapması için gerekenleri yapalım.”

çaykara MYO

sayıştay sf 1 sayıştay sf 2 sayıştay sf 3