Şaşılık Ameliyatı

Şaşılık Ameliyatı
1 Aralık 2022 16:42

Şaşılık tedavisi doğrultusunda her yıl birçok kişiye şaşılık ameliyatı uygulanır. Şaşılık ameliyatıyla göz kaslarının gücünün artırılması veya azaltılması sağlanmaktadır. Göz kaslarında eşitlik sağlanması ile yine gözün odaklanabilmesi ve iki göz arasındaki paralelliğin yeniden sağlanabilmesi hedeflenir. Şaşılık ciddi sorunlara sebebiyet verebilen bir hastalık olurken, şaşılık ameliyatı ile bu problemin önüne geçilmesi şaşılık ameliyatına başvuran insan sayısını her geçen gün artırmaktadır.

 

Şaşılık Ameliyatı Nasıl Uygulanır?

 

Şaşılık ameliyatı lokal veya genel anestezi altında uygulanabilen ameliyatlardır. Bir yaş sınırı bulunmayan bu ameliyatlar bebeklik dönemindeki hastalara bile uygulanmaktadır. Bir veya bir buçuk saat içerisinde tamamlanan ameliyatlarda göz kasları üzerine müdahaleler gerçekleştirilir. Ameliyat sırasında herhangi bir göz küresine kesi yapılmamaktadır. Göz yuvasından çıkarılmadan mikro cerrahi yöntemleriyle kaslara müdahale sağlanır.

Şaşılık ameliyatlarında görme problemlerine yönelik işlemler uygulanamamaktadır. Bundan dolayı hipermetrop veya miyop gibi görme bozukluğu olan kişiler ameliyat sonrasında da gözlük kullanımına devam etmesi gerekir. Ancak şaşılığa bağlı çift görme gibi görme fonksiyonlarında bozulmalar oluşması halinde ameliyat ardından bu tür problemler ortadan kalkabilir.

 

Şaşılık Ameliyatı Sonrasındaki Süreç Nasıldır?

 

Şaşılık ameliyatı ardından kişiler aynı gün içerisinde taburcu edilir. Ameliyat ardından göz bir gün kapalı olacak şekilde bandaj ile kapatılır. Ardından ertesi gün göz açılır. Ameliyat sırasında herhangi bir kesi açılmadığından dikişe ihtiyaç duyulmaz. Bu durum ameliyat sonrasındaki süreçte herhangi bir pansuman yapılma ihtiyacı da yaratmaz. Ameliyat sonrasında gözde kızarıklık veya batma hissi oluşabileceğinden doktorunuzun önereceği damlaların kullanılması önem taşır. Bu sayede gözün herhangi bir enfeksiyon hastalığına yakalanma riski de azaltılır. Ameliyattan bir hafta sonrasında kişiler iş hayatlarına dönebilir. Ameliyattan birkaç gün sonrasında duş alınabilirken ilk 15 gün içerisinde gözün su ile temas etmemesine özen gösterilmesi önerilir.

Şaşılık ameliyatı ardından doktorunuzun önereceği süreler içerisinde genel kontrole gitmek önemlidir. Şaşılık ameliyatı genellikle kalıcı bir tedavi olup spesifik durumlar haricinde şaşılığa kalıcı çözümler getiren bir tedavi yöntemidir. Doğru hekim tarafından uygulanmasıyla ameliyattan elde edilecek başarı oranı son derece artar. Doğru uygulama ve doğru zamanda ameliyat ile %90 oranında şaşılık tedavisi sağlanabilir.

Şaşılık Ameliyatı Fiyatları

 

Kısa süreli bir ameliyat olan şaşılık ameliyatı içerisinde yapılacak olan müdahaleler hastanın durumuna göre belirlenir. Ameliyat öncesinde çeşitli testler ile ameliyat sırasında hangi kaslara müdahale edilmesi gerektiği doktor tarafından tespit edilir. Müdahale edilmesi gereken kas sayısının artmasına bağlı olarak ameliyat süresi uzayabilir. Bahsedilen durumların hepsi şaşılık ameliyatı fiyatları belirlenmesinde etkilidir.

Şaşılık ameliyatı fiyatlarıyla ilgili kesin bir bilgi alınabilmesi için detaylı şaşılık muayenesi gerçekleştirilmelidir. Sağlık durumunuz ve ameliyatı yaptıracağınız döneme bağlı olarak fiyat değişikliği açığa çıkabilir. Doğru fiyat bilgisine erişim için direkt olarak doktorunuzun asistanları ile iletişime geçilmelidir.